Partidul de extrema stângă al Franței, Franța Nesupusă (LFI), a părut pentru un scurt răstimp, în contextul manevrelor electorale, că-și impusese o încetare a focului în privința declarațiilor antisemite.
Berlinul intenționează să își reformeze testul de naturalizare pentru a se asigura că solicitanții străini aderă la valorile Germaniei și, în special, la refuzul antisemitismului, potrivit Le Point.
Liderii PSD și PNL, Nicolae Ciucă, au vorbit din nou, cu ocazia Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, despre îngrijorările lor privind avântul pe care formațiunile extremiste îl au în toată Europa, inclusiv în România.
În Franța, numărul actelor antisemite a crescut anul trecut la 1.676, față de 436 în anul precedent. Crif constată o "explozie" după 7 octombrie, ziua atacurilor Hamas asupra Israelului.
De la Londra la Haga și până la New York, ne confruntăm cu o lume care amintește de zilele urâte și negre ale istoriei evreiești nu chiar atât de îndepărtate.
Aceste patru minciuni s-au răspândit precum un incendiu de vegetație. Consecințele lor oribile pentru comunități evreiești de pe tot cuprinsul globului le putem vedea cu toții cu ochiul liber, scrie The Jerusalem Post.
În fiecare săptămână, Courrier international își explică alegerile editoriale. În acest număr, acordă încă un spațiu amplu războiului dintre Israel și Hamas, pe teren, cu bătălia care începe în orașul Gaza.
Casa Albă a făcut o actualizare privind inițiativele sale în fața a ceea ce descrie drept "o creștere alarmantă a incidentelor antisemite în școlile și în campusurile universitare” după atacul Hamas asupra Israelului.
Un protest al imigranților cu privire la evenimentele din Palestina a produs agitație în tabăra de tip închis din insula grecească Samos, relatează publicația elenă I Efemerida.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.