Aproape jumătate dintre femeile din România (47%) consideră teama de eșec principalul obstacol în calea antreprenoriatului, chiar dacă au competențele necesare pentru a-și construi o afacere.
România are un ecosistem antreprenorial promițător, dar marcat de provocări. Raportul GEM 2022-2023 evidențiază oportunitățile digitale, dar și obstacole precum teama de eșec și accesul limitat la finanțare, care frânează dezvoltarea.
Peste 90% dintre antreprenorii din România consideră că amnistia fiscală din acest an este nedreaptă față de contribuabilii care și-au achitat la timp toate obligațiile către stat.
Senatul a aprobat miercuri o lege propusă de USR care ajută antreprenorii să-și ajusteze impozitele și TVA-ul pentru facturile neplătite de la companii închise.
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat miercuri lansarea unui program de susținere a antreprenorilor moldoveni, denumit "Programul guvernamental 373”.
Ministerul Antreprenoriatului și Turismului se laudă gestionează cele mai ample programe pentru sprijinul mediului de afaceri din România, adică peste 74.000 de contracte de finanțare semnate.
Ministerul Antreprenoriatului și Turismului atenționează potențiali achizitori de societăți aplicante la programele naționale în privința respectării condițiilor impuse de legislația programelor, pentru a nu fi respinse cererile.
Antreprenorii care au investit în satul românesc au primit în perioada 2015 - 2022 sprijin pentru înființarea și pentru dezvoltarea de activități neagricole prin intermediul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).
Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila, a semnat 11 noi contracte de finanțare din fonduri europene, în valoare totală de 13.768.743,57 lei, prin Programul Operațional Regional, coordonat de Ministerul dezvoltării.
Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, a semnat 16 noi contracte de finanțare prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, în valoare eligibilă totală de 70.153.791,65 lei.
Formațiunea extremistă AUR a depus marți solicitarea pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 20-24 ianuarie, scopul fiind începerea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.