Comisia Europeană a aprobat o investiție de peste 222 de milioane de euro din Fondul de coeziune pentru modernizarea și instalarea infrastructurilor de apă potabilă și de apă uzată în județul Ilfov.
Comisia Europeană a aprobat o investiție de aproape 370 de milioane de euro din Fondul de coeziune pentru a îmbunătăți furnizarea de apă potabilă sigură și colectarea și tratarea apelor reziduale în mai multe regiuni din România.
Un raport al Comisiei Europene apreciază că s-a înregistrat o îmbunătățire globală a colectării și a tratării apelor uzate în orașele europene, deși „nivelurile de succes diferă între statele membre”.
Adoptarea de către Parlamentul European a Regulamentului privind reutilizarea apei, propus de Comisie în mai 2018 marchează ultima etapă înainte de intrarea în vigoare a noilor norme.
Tarifele pentru utilități și prețurile carburanților nu vor putea fi crescute peste nivelul de duminică, 29 martie, pe toată perioada în care este activă starea de urgență, a spus duminică ministrul de interne, Marcel Vela.
Comisia Europeană, prin Fondul de Coeziune, investește 275,7 milioane de euro pentru îmbunătățirea aprovizionării cu apă potabilă și pentru ameliorarea serviciilor de colectare și de tratare a apelor uzate din județele Cluj și Sălaj.
Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, a semnat finanțarea „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunea Turda-Câmpia-Turzii”, ce va fi implementat în 13 localități din județul Cluj.
Comisia Europeană a identificat deficiențe grave la rețeaua de monitorizare a calității aerului și avertizează că situația ar putea fi mai gravă decât cea raportată.
Ministrul fondurilor europene, Rovana Plumb, a semnat luni contractul de finanțare pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, împreună cu Ilie Vlaicu, director general al AQUATIM SA.
Banca Europeană de Investiții (BEI) acordă un împrumut de 12 milioane de euro Societății Regionale de Apă a județului Alba pentru a finanța îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă potabilă și de canalizare pentru peste 300.000 de cetățeni.
Consiliul UE și-a adoptat marți poziția cu privire la propunerea de revizuire a Directivei privind apa potabilă, o modificare lansată în urma unei inițiative a cetățenilor europeni, "Right2Water”.
Dincolo de politica dâmbovițeană, unde orice ministru nou vine cu propriul proiect de reformă, aruncându-l pe precedentul la coș, la nivel local de multe ori lucrurile au o anumită continuitate.