Tot mai mulți locuitori ai orașelor din Spania caută alternative ecologice și durabile la viața citadină, pentru a se reconecta cu natura, dar și pentru a scăpa de mediile urbane poluate și de spațiile aglomerate, mai ales în contextul COVID-19.
Comisia Europeană intenționează să crească finanțarea pentru sectorul apicol în perioada 2021-2027, susține europarlamentarul Daniel Buda, citând o informație furnizată de comisarul european Janusz Wojciechowski.
Un sălăjean îndrăgostit de albine s-a gândit să ofere și altora șansa de a face cunoștință cu albinele ”blânde” și cu beneficiile oferite de acestea. Pensiunea sa oferă insomniacilor și nu numai o posibilitate inedită de relaxare.
În ședința de miercuri, Guvernul a adoptat un buget de 4,6 milioane de lei pentru susținerea crescătorilor de porci din rasele Bazna și/sau Mangalița și a actualizat valoarea sprijinului acordat prin Programul Național Apicol.
Zumzăitul albinelor le poate transmite apicultorilor multe despre starea de sănătate a stupului, iar producătorii de software au găsit metode rapide de a-i ajuta pe crescători să-și protejeze coloniile de albine.
România e unul dintre principalii producători de miere din UE, dar autoritățile nu acordă prea mult ajutor acestui sector. Nici românii nu sunt mari consumatori de miere.
Gigantul industriei chimice vrea să apeleze decizia de interzicere a neonicotinoidelor, dar zeci de mii de oameni au semnat o petiție care cere Bayer să-și retragă apelul.
De câțiva ani, frații Zlatov au pus picioare două afaceri. Ambii sunt apicultori renumiți, iar acum au de gând să își unească eforturile - să-și construiască propriul laborator, să-și întărească pozițiile pe piața internă și chiar să exporte miere.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.