Nouă țări s-au angajat deja să trimită aproximativ 150 de tancuri Leopard în Ucraina, a declarat șeful Statului Major Comun al Comun al SUA, generalul Mark Milley.
În ciuda neutralității sale, Confederația Elvețiană ar fi putut transfera vechile rachete sol-aer Rapier producătorului său original, Regatul Unit, dar a ales să le distrugă, spre dezamăgirea aliaților săi europeni.
UE aproape și-a epuizat opțiunile privind măsuri punitive împotriva Rusiei și trebuie să-și îndrepte atenția către sprijin financiar și militar pentru Ucraina, spune șeful diplomației europene, Josep Borrell, într-un interviu acordat EURACTIV.
În primul rând, inițiativa propune livrarea la Kiev cât mai curând posibil a rezervelor, în special muniție de 155 mm, pe care țările o au deja în stocuri, relatează ABC.
Statele Unite au aprobat vânzarea de muniție către Taiwan într-un moment în care tensiunile dintre Washington și Beijing sunt maxime, în special în privința Taiwanului, pe care China comunistă amenință că îl va lua cu forța, anunță Le Figaro.
Nu există nicio alternativă la victoria Ucrainei, Kievul continuă lupta împotriva forțelor ruse, a declarat vineri președintele Volodimir Zelenski, la Conferința pentru Securitate de la München.
Posibila livrare a avioanelor de luptă cerute de Ucraina reprezintă un subiect controversat în Occident. În principiu, șeful NATO, Jens Stoltenberg, nu exclude un astfel de ajutor.
Ministrul rus al apărării a declarat marți că livrările occidentale de arme către Ucraina implică efectiv NATO în conflict, avertizând că acest lucru ar putea duce la o escaladare "imprevizibilă", transmite Reuters.
Tancurile avansate nu împiedică negocierile, ci stabilesc condițiile în care acestea se vor desfășura. Decizia Occidentului de a trimite tancuri Leopard în Ucraina denotă hotărârea de a vedea Kievul câștigând războiul contra agresorului rus.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.