Vladimir Putin e gata să oprească războiul din Ucraina, dacă sunt menținute liniile actuale de luptă, au declarat patru surse ruse pentru Reuters, adăugând că președintele rus e pregătit să continue lupta dacă Kievul și Occidentul nu dau un răspuns.
Ucraina a anunțat că a încheiat un armistițiu pentru sărbătorile Anului Nou cu rebelii proruși, efectiv marți la miezul nopții, care ar putea pune capăt frecventelor ciocniri sângeroase din estul țării, relatează AFP, preluată de Agerpres.
Războiul din Ucraina nu s-a încheiat, ba mai mult, țara trebuie să lupte acum pe un nou front: PTSD. Societatea ucraineană nu e pregătită pentru o asemenea luptă.
Occidentul și Rusia se îndreaptă cu pași repezi către o alianță antiteroristă, dar, cu toate acestea, sancțiunile aplicate Moscovei din cauza conflictului ucrainean ar urma să rămână în picioare. Decizia ar fi fost luată deja la summitul G20.
Discuțiile de la Paris dintre liderii Rusiei, Germaniei și Franței a dus deocamdată la o retragere a armamentului ușor și a tancurilor din zona de conflict din estul Ucrainei. Retragerile au fost confirmate de forțele pro-ruse, dar și de Kiev.
Circa 500 de persoane și companii sunt afectate de decizia Kievului. Măsura vine în contextul viitoarelor alegeri locale, pe care separatiștii le vor organizate o săptămână mai devreme decât în restul Ucrainei. Pericolul mare: căderea armistițiului.
Șuieratul unui glonț de sniper e greu de uitat. De fiecare dată când trece, crezi că te-a ratat cu puțin. La calibrul 12,7 mm vesta antiglonț devine complet inutilă. La fel ca un armistițiu semnat pe hârtie, dar niciodată pus în practică.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.