În anul 2021, volumul total al asistenței oficiale pentru dezvoltare acordate de România a crescut la 327 milioane de dolari, cea mai mare valoare înregistrată până în prezent.
Cooperarea UE cu țările cu venituri medii și dezvoltarea umană a fost subiectul reuniunii informale de astăzi a miniștrilor și secretarilor de stat responsabili pentru domeniul cooperării pentru dezvoltare din statele membre ale Uniunii Europene.
Reprezentantul Permanent la ONU Ion Jinga a reiterat sprijinul României pentru țările cel mai puțin dezvoltate în eforturile acestora de redresare după pandemia de COVID-19, în cadrul unei reuniuni desfășurate luni, la New York.
Înainte de turul al II-lea al prezidențialelor, România acordă 250.000 euro R. Moldova din bugetul pentru cooperare pentru dezvoltare și asistență umanitară. Fondurile au ca destinație societatea civilă și presa independentă de peste Prut.
Începând cu 22 octombrie 2019, Agenția Română de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare (RoAid) este membră a Rețelei Europene a Practicienilor în domeniul cooperării pentru dezvoltare.
Comisia Europeană a reluat marți sprijinul bugetar acordat Republicii Moldova, după o suspendare de aproape doi ani cauzată de deciziile luate la Chișinău care au condus la deteriorarea statului de drept.
În perioada 26-28 iunie 2019 are loc cea de-a 11-a ediție a Școlii Române de Dezvoltare, ”From words to action: Fostering synergies for achieving the Sustainable Development Goals”.
Guvernul condus de Maia Sandu ar putea să deblocheze asistența macrofinanciară de 100 de milioane de euro de la UE și să implementeze mai multe reforme în Republica Moldova decât precedentele cabinete, consideră eurodeputatul Siegfried Mureșan.
Între 26-28 iunie, FOND România organizează în București, la Nod Makerspace (Splaiul Unirii nr.160), cea de-a 11-a ediție a Școlii Române de Dezvoltare - ”From words to action: Fostering synergies for achieving the Sustainable Development Goals”.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.