Gala Solidarității Internaționale și-a premiat câștigătorii, aleși din rândul celor care au ajutat prin proiecte sau activități la îmbunătățirea vieții persoanelor din țări în curs de dezvoltare sau la promovarea solidarității internaționale în țară.
Agenția RoAid, înființată recent ca agenție specializată în subordinea MAE, va asigura programarea politică și implementarea politicilor privind cooperarea internațională pentru dezvoltare și ajutor umanitar, a spus ambasadorul României la ONU.
Diane este din Burundi, o țară mică, frumoasă și cu potențial de dezvoltare, după cum ea însăși mărturisește. Trăiește în Cluj de aproape cinci ani și este mediator intercultural și expert în cooperare internațională pentru dezvoltare și migrație.
Am stat de vorbă cu conf. univ. dr. Luciana Alexandra Ghica, inițiator și director al IDC despre ce înseamnă dezvoltare internațională, de ce România are nevoie să se implice din ce în ce mai mult în acest domeniu și despre inițiativele centrului.
Unul din Obiectivele Globale ale ONU pentru 2030 îl reprezintă garantarea educației de calitate și promovarea oportunităților de învățare pentru toți. Cum rămâne însă cu refugiați care și-au pierdut totul, inclusiv dreptul la educație?
Președinta FOND vorbește, într-un interviu pentru EurActiv.ro, despre experiența acumulată de organizațiile românești implicate în asistența despre dezvoltare. Natalia Budescu remarcă faptul că românii au devenit mult mai empatici în ultimii ani.
Funcționează eficient colaborarea inter-sectorială în domeniul politicilor de dezvoltare, în România? Ce rol are educația globală și cât de implicați sunt tinerii în acest domeniu ne explică într-un interviu Ștefan Cibian.
Bucureștiul trebuie să pregătească ambițios exportul experienței de tranziție, transformatoare pentru orice democrație tânără, este de părere Bianca Toma, director de programe în cadrul CRPE.
David Davis neagă informații publicate de presa britanică, potrivit cărora guvernul intenționează să plătească statele din Europa de Est pentru a primi sprijin din partea acestora în cursul negocierilor cu Bruxellesul.
Ambasadorul României la Chișinău explică, într-un interviu acordat EurActiv, cum au contribuit fondurile oferite de București la rezolvarea unor probleme în R. Moldova. Pe de altă parte, diplomatul evocă și sacrificiile necesare pe drumul către UE.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Ieri, când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage.