Guvernul a primit joi răspuns de la retaileri cu privire la propunerea de a scădea prețul la alimente de bază, iar premierul Marcel Ciolacu vorbește despre "o scădere garantată" care nu va pune presiune pe producătorii români.
Premierul Nicolae Ciucă a avut joi consultări cu reprezentanți ai industriei alimentare și lanțurilor de magazine și au fost analizate efectele implementării soluțiilor de sprijin stabilite de Guvern, precum și noi măsuri de susținere a acestora.
UE și companiile farmaceutice trebuie să-și tempereze tonul în disputa vaccinurilor și să se concentreze pe un unic obiectiv: fabricarea cât mai rapidă a vaccinurilor pentru cât mai mulți oameni posibil, spune asociația europeană a industriei farma.
Legislația favorizează cooperativele agricole și, totuși, acestea sunt rare în România. Două exemple în Ocolna, Dolj: Bostanii lui Stoican și Renașterea Cilnicu, prin proiectul Spring al Fundației PACT.
În România, fermele mari câștigă mai mult, dar, prin asociere, fermierii își pot crea capacități de producție mici, dar performante, spune Daniel Buda, membru al Comisiei pentru Agricultură din Parlamentul European, într-un interviu pentru EurActiv.
Eurodeputata S&D Daciana Sârbu vorbește, într-un interviu acordat EurActiv, despre problema diferenței de calitate între alimentele vândute în Estul și Vestul Europei, precum și despre importanța promovării producătorilor locali.
Datele Guvernului indică un număr incredibil de mic de fermieri care au intrat în asociații agricole, astfel că Executivul a decis să apeleze la preoți, potrivit unui document citat de Profit.ro.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.