Comisia Europeană și Înaltul Reprezentant au prezentat o comunicare privind politica de apărare cibernetică a UE și un plan de acțiune privind mobilitatea militară 2.0 pentru a aborda deteriorarea mediului de securitate.
La mijlocul lunii iulie, un atac cibernetic a forțat guvernul albanez să-și deconecteze sistemele informatice. Astăzi, Tirana dă vina pe Teheran și expulzează tot personalul diplomatic iranian.
Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunțat că un român din Marea Britanie este anchetat după ce ar fi ajutat gruparea de hackeri ruși de la Killnet să atace cibernetic zeci de site-uri din România.
Liderul Senatului, Florin Cîțu, nu înțelege cum hackerii ruși care au atacat mai multe site-uri din România l-au confundat pe el cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.
Agenția de Securitate Națională a SUA (NSA) și Biroul Federal de Investigații (FBI) au descris joi un instrument rusesc sofisticat de atac cibernetic, într-un raport public inedit ce oferă o nouă imagine despre arsenalul de arme digitale al Rusiei.
Consiliul UE a decis astăzi să impună măsuri restrictive împotriva a șase persoane și trei entități răspunzătoare de diferite atacuri cibernetice sau implicate în acestea.
Ministerul de Externe german l-a convocat joi pe ambasadorului rus la Berlin să dea explicații cu privire la un atac cibernetic care a vizat în 2015 Camera Deputaților și biroul parlamentar al cancelarului Angela Merkel, informează AFP și dpa.
CERT-RO, împreună cu un grup de profesioniști în domeniul securității cibernetice, au lansat un program de voluntariat, pentru a sprijini furnizorii de servicii de sănătate să facă față provocărilor crizei COVID-19.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.