Statul Major al Apărării a organizat marți, în sistem videoconferință, o întâlnire cu reprezentanți ai autorităților publice locale din județele Brăila, Constanța, Galați și Tulcea.
Ministerul Apărării a notificat duminică IGSU privind instituirea măsurilor de prealertă aeriană, începând cu ora 22.55, pentru zona de nord a județului Tulcea, care putea fi afectată de atacurile ruse asupra unor obiective din Ucraina.
Ministerul Apărării anunță că Rusia continuat miercuri noaptea atacurile asupra infrastructurii portuare ucrainene de la Reni și Ismail, în proximitatea graniței cu România, iar pe teritoriul țării noastre s-au găsit noi fragmente de dronă.
Europarlamentarul Victor Negrescu a cerut măsuri comune la nivel european, precum și fonduri europene pentru protejarea frontierelor și pentru asistarea comunităților din zonele de frontieră ca urmare a incidentelor produse de dronele rusești.
Militari din Forțele Navale Române, dislocați pentru misiuni de cercetare în zona localității Plauru, județul Tulcea, au găsit sâmbătă fragmente dintr-o dronă rusească, anunță Ministerul Apărării.
Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat vineri o Hotărâre prin care a decis că mesajele RO-ALERT de averitzare a populației vor putea fi trimise și în cazul unor atacuri cu drone în apropierea graniței cu Ucraina.
NATO nu are niciun indiciu că resturile de dronă găsite pe teritoriul României au fost cauzate de un atac intenționat al Moscovei, a afirmat joi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în Parlamentul European
Liderii de la București, în frunte cu președintele Klaus Iohannis, s-au "luptat" în ultimele zile pentru a nega că vreo bucată cât de mică de dronă rusească a căzut pe teritoriul României. Doar că miercuri informațiile s-au confirmat.
Ministerul Apărării Naționale infirmă în mod categoric informațiile din spațiul public cu privire la o așa-zisă situație apărută în cursul nopții de duminică spre luni, în care drone rusești ar fi căzut pe teritoriul României.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.