Un atentat terorist a avut loc joi în Barcelona, urmat de o tentativă de atac într-un orășel aflat la 120 de kilometri de capitala catalană. 14 persoane au murit, iar peste 130, inclusiv trei români, au fost rănite.
Suedezii au manifestat duminică la Stockholm. Patru persoane au decedat și 15, inclusiv o româncă, au fost rănite după ce un camion a intrat în mulțime în centrul capitalei. Un suspect uzbek, simpatizant ISIS în arest preventiv, alți cinci reținuți.
Poliția belgiană a gestionat prost ”vânătoarea” jihadiștilor ISIS care au comis atentatele de la Paris și Bruxelles. Nici poliția germană nu s-a descurcat mai bine cu autorul atacului de la Berlin, care a circulat nestingherit folosind 14 identități.
Un șofer român de camion stabilit în Spania susține că a fost abordat pe o autostradă din Franța de autorul atentatului de la Berlin. Anis Amri l-ar fi întrebat pe Alexandru G cum poate ajunge la Lyon, potrivit cotidianului El Mundo, citat de Digi24.
Tunisianul Anis Amri, suspectat de comiterea atentatului de la Berlin de luni seara, a fost înregistrat la câteva ore după atac de o cameră video de supraveghere instalată în fața unei moschei din capitala germană.
Poliția este în căutarea unui tunisian al cărui act de identitate a fost găsit în camionul care a intrat, luni seara, în mulțimea de la un târg de Crăciun din Berlin, scrie presa germană. Tănărul are o decizie de expulzare.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.