În marja inaugurării Centrului European de pregătire pentru F-16 din Baza 86 Aeriană, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a avut luni o întrevedere cu ministrul Apărării din Regatul Țărilor de Jos și cu ambasadoarea Statelor Unite la București.
Comisiile pentru apărare din Parlament au aprobat marți, în unanimitate, solicitarea Ministerului Apărării de la finele lunii septembrie pentru procedura de atribuire a acordurilor prealabile pentru achiziția a 32 de avioane F-35.
Ministerul Apărării a transmis Parlamentului solicitarea pentru aprobarea prealabilă a procedurii de atribuire a acordurilor prealabile pentru achiziția a 32 de avioane F-35.
Un detașament al Forțelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii din Europa (USAFE), compus din aproximativ 100 de militari și patru aeronave F-16 Fighting Falcon, au sosit vineri în Baza 86 aeriană „Locotenent Gheorghe Mociorniță” de la Borcea.
Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a semnat marți scrisoarea de intenție între Ministerul Apărării din România, Ministerul Apărării al Regatului Țărilor de Jos și Compania Lockheed Martin privind Centrul de pregătire F-16 din România.
România ar putea începe în luna august să pregătească piloți ucraineni pe avioanele F-16, iar proiectul "va ține foarte mult", potrivit președintelui Klaus Iohannis.
Până la încheierea contraofensivei împotriva Rusiei, Ucraina nu va primi avioane de luptă, a declarat pentru LBC (Leading Britain's Conversation) amiralul Rob Baeur, președintele Comitetului militar al NATO, relatează Ansa.
Guvernul turc cere Washingtonului să îi ramburseze suma de 1,4 miliarde de dolari plătită în avans pentru achiziționarea avionului de luptă din generația a cincea produs de Lockheed Martin, notează La Razon.
În timp ce Ucraina cere de luni de zile aceste avioane de la aliații săi occidentali, premierul britanic Rishi Sunak și omologul său olandez, Mark Rutte, sunt pregătiți să ajute Kievul să obțină aceste avioane.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.