Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene, Iuri Ihnat, a anunțat joi că Ucraina a propus partenerilor din țările NATO să creeze o coaliție a avioanelor, similară coaliției tancurilor destinate armatei Kievului, relatează RBC.
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri că este necesar ca și statul român să aibă o aeronavă oficială în viitor, care să deservească Administrația Prezidențială, Guvernul și celelalte instituții.
Ministerul apărării de la Sofia este în discuții cu SUA pentru a se asigura avioane de vânătoare într-o perioadă scurtă, care să înlocuiască vechile avioane MiG-29 sovietice.
Premierul slovac Eduard Heger a anunțat, luni, că a decis să predea Ucrainei întreaga sa flotă de avioane bombardiere sovietice Mig 29 pentru a sprijini efortul de război al Ucrainei.
În timp ce Bulgaria continuă să caute echipajul avionului misterios care a survolat miercurea trecută șase țări NATO, presa semnalează că unul dintre bărbații care au cumpărat avionul de la o companie aviatică lituaniană cunoaște limba rusă.
Activitățile de zbor cu aeronavele MiG-21 LanceR din dotarea Forțelor Aeriene Române au fost suspendate, începând de vineri, 15 aprilie. Măsura a fost luată în urma recentelor incidente în care au fost implicate aceste aparate de zbor.
Ministerul Apărării transmite că circulă deja în spațiul media informații nereale cu privire la alte aeronave ucrainene aflate în România, în afara celei de la Bacău.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.