Sondajele arată o luptă strânsă între susținătoriii Remain și cei ai Leave. Indiferent de rezultatul referendumului de joi, românii care muncesc sau care vor dori să caute un loc de muncă în Marea Britanie vor fi afectați.
Marea Britanie decide, joi, printr-un referendum, dacă rămâne sau părăsește Uniunea Europeană. Brexit-ul a fost una dintre cele mai dezbătute și analizate teme din ultima perioadă.
Premierul britanic David Cameron a avertizat joi, la sosirea la Consiliul European, că nu va accepta un acord "care nu răspunde nevoilor" Marii Britanii, relatează AFP, preluată de Le Figaro.
Klaus Iohannis a declarat, luni, că România dorește ca Marea Britanie să rămână în UE. Referitor la cererea Londrei privind limitarea accesului la beneficii, președintele a spus că trebuie să fie nediscriminatorie și să aibă caracter excepțional.
Președintele SUA, Barack Obama, s-a implicat în dezbaterea intensă referitoare la relația Marii Britanii cu UE, spunându-i premierului David Cameron că ar fi bine ca țara să rămână în blocul comunitar.
UE ar putea oferi Londrei un nou instrument de tip "frână de urgență" pentru reducerea numărului de europeni stabiliți în Marea Britanie, au declarat pentru Reuters surse apropiate negocierilor.Românii care lucrează deja în Albion nu vor fi afectați.
Cetățenii UE au drept la ajutor social în Germania la puțin timp după instalare. Municipalitățile avertizează că est-europenii folosesc masiv acest drept și solicită sprijinul politicienilor pentru stoparea acestei practici.
Premierul britanic David Cameron a cedat presiunilor și a anunțat marți că va permite miniștrilor să se implice în campanie la referendumul pentru ieșirea Marii Britanii din UE. Prin acest anunț, el previne posibilitatea unor demisii din echipa sa.
Președintele Klaus Iohannis a declarat că locul Marii Britanii este în familia europeană, în timp ce premierul David Cameron a spus că Londra vrea să rămână într-o UE reformată.
Donald Tusk le-a prezentat liderilor europeni stadiul discuțiilor pe marginea condițiilor prezentate de Cameron pentru reformarea UE. El a precizat că există divergențe politice substanțiale privind libera circulație și beneficiile sociale.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.