Comisia Europeană a adoptat un Plan de acțiune revizuit al UE pentru a pune capăt comerțului ilegal cu specii sălbatice de floră și faună, așa cum anunța în Strategia privind biodiversitatea pentru 2030.
Satul Ciocănari, Dâmbovița, la 44 km de București și, totuși, departe de oportunitățile capitalei. Nu și când o organizație precum Ateliere fără frontiere sparge barierele dintre rural și urban și conectează lipsurile de la țară cu nevoile orașului.
Executivul european a emis miercuri două avize motivate în privința nerespectării de către România a unor directive privind apele urbane reziduale și biodiversitatea.
Comisia Europeană a publicat orientările privind identificarea și desemnarea de noi zone naturale protejate în UE, precum și privind gestionarea zonelor protejate existente și viitoare.
PE a adoptat marți o rezoluție referitoare la "Strategia UE privind biodiversitatea pentru 2030: Să readucem natura în viața noastră” ce abordează actuala criză din domeniul biodiversității din Europa și de la nivel mondial.
Cu 73 444 hectare de păduri afectate de incendii, România a fost țara UE care a suferit cele mai mari pagube produse în zonele protejate în 2019, arată un raport al Comisiei Europene.
Tot mai mulți locuitori ai orașelor din Spania caută alternative ecologice și durabile la viața citadină, pentru a se reconecta cu natura, dar și pentru a scăpa de mediile urbane poluate și de spațiile aglomerate, mai ales în contextul COVID-19.
Scopul agroecologiei, conform Forumului Internațional pentru Agroecologie, este de a găsi căi de recuperare a sistemului alimentar, distrus de agricultura industrială. Dar în Polonia există, se pare, prea multe obstacole pentru a garanta succesul.
Comisia Europeană inaugurează un nou Centru de cunoștințe privind biodiversitatea - un ghișeu unic pentru dovezi științifice în vederea refacerii și protejării ecosistemelor naturale care ne oferă hrană, medicamente, materiale, recreere și bunăstare.
Pădurea este un element cheie în strategia UE privind biodiversitatea, iar suprafețele împădurite din România sunt gazdă pentru un număr mare de specii. Totuși, pădurile sunt periclitate de tăierile ilegale.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.