Comisia Europeană a decis joi să trimită un aviz motivat României pentru transpunerea incompletă a Directivei privind habitatele în legislația sa națională.
Lovitură majoră pentru știință și biodiversitate: majoritatea statelor membre ale UE au convenit să adopte propunerea Comisiei de a reduce statutul de protecție al lupului în temeiul Convenției de la Berna, atrage atenția WWF România.
O inițiativă privind biodiversitatea lansată de mai multe grupuri de protecție a naturii și a mediului din Elveția nu a fost încununată cu succes, transmite euronews.com.
„Am vrut să fie o fermă de familie, am început-o cu gândul ca tinerii să nu mai plece și noi am vrut să facem ceva.” Iuliana și Marcel Cristurean au fondat și se ocupă de o fermă de 20 de hectare, în doi și, uneori, cinci oameni.
Din 2023, Uniunea Europeană cere ca o parte din terenul arabil din fiecare fermă să fie lăsată pârloagă. O măsură prezentată de Bruxelles ca fiind esențială pentru conservarea biodiversității, dar percepută de fermieri ca o nouă constrângere.
Se estimează că peste 1,2 milioane de baraje fragmentează râurile Europei, dintre care peste 156.000 sunt fără utilizare, potrivit unui comunicat, citat de Athens-Macedonian News Agency, preluată de skai.gr.
Comisia Europeană a adoptat un Plan de acțiune revizuit al UE pentru a pune capăt comerțului ilegal cu specii sălbatice de floră și faună, așa cum anunța în Strategia privind biodiversitatea pentru 2030.
Satul Ciocănari, Dâmbovița, la 44 km de București și, totuși, departe de oportunitățile capitalei. Nu și când o organizație precum Ateliere fără frontiere sparge barierele dintre rural și urban și conectează lipsurile de la țară cu nevoile orașului.
Executivul european a emis miercuri două avize motivate în privința nerespectării de către România a unor directive privind apele urbane reziduale și biodiversitatea.
Comisia Europeană a publicat orientările privind identificarea și desemnarea de noi zone naturale protejate în UE, precum și privind gestionarea zonelor protejate existente și viitoare.
PE a adoptat marți o rezoluție referitoare la "Strategia UE privind biodiversitatea pentru 2030: Să readucem natura în viața noastră” ce abordează actuala criză din domeniul biodiversității din Europa și de la nivel mondial.
Cu 73 444 hectare de păduri afectate de incendii, România a fost țara UE care a suferit cele mai mari pagube produse în zonele protejate în 2019, arată un raport al Comisiei Europene.
Formațiunea extremistă AUR a depus marți solicitarea pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 20-24 ianuarie, scopul fiind începerea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.