Articol semnat de Mihaela-Alexandra Tudor, profesor univ. dr., specialist în media, politică și religie la Universitatea Paul Valéry Montpellier 3, Franța.
Statul argentinian a încetat să mai plătească salariile episcopilor Bisericii Catolice, a anunțat ierarhia ecleziastică într-un comunicat difuzat miercuri, care reflectă o decizie care a început să prindă contur în 2018
"Tăcerea sau ascunderea nu pot fi acceptate cu privire la abuzuri. Aceasta nu este o chestiune negociabilă", a spus Papa Francisc în audiența cu reprezentanții centrelor diecezane ale Conferinței Episcopale Italiene, relatează RAI News.
”Aș dori să transmit un salut cald nobilului popor chinez. Le doresc tuturor oamenilor ce-i mai bun, vă rog să mergeți mereu înainte și să progresați. Și îi rog pe catolicii chinezi să fie buni creștini și buni cetățeni''.
Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuț, susține că ar fi minunat dacă Biserica Ortodoxă Română (BOR) ar trece pe stil nou și cu sărbătorile pascale și s-ar sărbători Paștile în comuniune cu țările din Vest, după calendarul gregorian.
Un dialog deschis cu un grup de tineri: este documentarul "Amin", în care Papa Francisc apare ca protagonist și care va fi difuzat pe "Disney+", relatează agenția italiană de presă Ansa.
Preoți catolici germani au organizat duminică și luni peste 100 de slujbe de binecuvântare a cuplurilor de același sex, deși Vaticanul a interzis aprobarea acestora. Președintele Comitetului central al catolicilor germani și-a exprimat îndoielile.
Anne Soupa, de profesie teolog, a decis să-și depună candidatura pentru postul de Arhiepiscop de Lyon, rămas vacant după plecarea cardinalului Philippe Barbarin, relatează presa franceză.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.