Patriarhia Romană dezaprobă "constant promovarea ideii de parteneriat civil", a reacționat BOR după decizia CEDO, care cere României să adopte o formă juridică de recunoaștere a familiilor formate din persoane de același sex.
Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuț, susține că ar fi minunat dacă Biserica Ortodoxă Română (BOR) ar trece pe stil nou și cu sărbătorile pascale și s-ar sărbători Paștile în comuniune cu țările din Vest, după calendarul gregorian.
Călugării ortodocși din mănăstirea Pecersîka Lavra din Kiev, care a fost construită în secolul al XI-lea, au fost evacuați de guvernul ucrainean, fiind bănuiți că ar avea relații cu Rusia, relatează Euronews.
Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a comentat atacul masiv cu rachete lansat de ruși joi dimineață, subliniind că acceptarea "neutralității" în timpul războiului echivalează cu susținerea Rusiei.
Deputații ucraineni din partidul "Solidaritatea Europeană" al fostului președinte Petro Poroșenko au înregistrat în Rada Supremă de la Kiev un proiect de lege vizând interzicerea activității Bisericii Ortodoxe Ruse pe teritoriul Ucrainei.
Statul ar trebui să controleze mult mai riguros difuzarea ''informațiilor distructive, care afectează psihicul copiilor și adolescenților'' pe internet, prin crearea, de exemplu, a unei ''poliții a informațiilor''.
Evenimentul ar putea fi subiect de telenovele. Un cuplu de homosexuali bogați trăiește un moment important al vieții lor, botezându-și copiii alături de prieteni stilați și eclatanți, sărbătorind cu entuziasmul cuvenit.
După ce Ungaria a frânat acordul privind sancțiunile, Viktor Orban vrea ca Patriarhul Kiril să fie scos de pe lista neagră a UE, scrie Il Fatto Quotidiano.
Ramura moscovită a Bisericii Ortodoxe Ucrainene a anunțat săptămâna trecută că se rupe de Rusia după ce aceasta a invadat Ucraina, declarându-și "deplina independență" față de autoritățile spirituale ruse, o inițiativă istorică.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.