După Brexit, angajatorii din sănătate, agricultură și construcții nu-și mai pot ocupa posturile vacante, în vreme ce miniștrii îi demonizează pe cei care ar putea ajuta.
"Această scădere semnificativă (...) poate fi atribuită modificărilor taxelor de înscriere", estimează Agenția de Statistică a Învățământului Superior (HESA) din Marea Britanie.
Poziția guvernului britanic față de regimul rus este foarte clară: relațiile dintre Londra și Moscova au fost înghețate cu mult înainte de invazia Ucrainei.
În fiecare săptămână, "Courrier International" își explică alegerile editoriale. În acest număr, la aproape șapte ani după referendum, revenim asupra confuziei generale din Regat, în situația în care țara este într-o criză economică fără sfârșit.
Potrivit unui sondaj publicat de cotidianul The Independent, 54% dintre respondenți, față de 46% anul trecut, consideră că părăsirea UE a fost o decizie proastă.
Guvernul britanic nu are nicio intenție de a relaxa Brexitul pentru a se apropia de UE, a dat asigurări prim-ministrul Rishi Sunak, după ce surse citate de presă au lăsat să se înțeleagă că Londra ar putea căuta să-și strângă legăturile cu Uniunea.
Londra solicită Bruxelles-ului să deblocheze accesul la programele europene de cercetare științifică pentru cercetătorii britanici, așa cum este prevăzut în acordul comercial post-Brexit.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.