Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că ar trebui luate, până la 1 iunie, mai multe măsuri fiscale, astfel încât bugetul de stat pe anul viitor să poată fi construit în baza acestora.
Președintele Klaus Iohannis a semnat marți decretele de promulgare a legii bugetului de stat și a legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2022.
USR a depus, vineri, la Secretariatul General al Camerei Deputaților, sesizarea de neconstituționalitate a Legii bugetului de stat pe 2022. Aceasta va fi înaintată CCR.
Senatul și Camera Deputaților s-au reunit miercur în ședință comună pentru a dezbate bugetul de stat și bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2022. Dezbaterile au continuat și joi, iar în jurul orei 13:30 a fost dat votul final.
Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat că, în forma actuală, bugetul pe anul 2022 nu respectă programul de guvernare, iar liberalii trebuie să facă un compromis pentru a îl vota.
Liderii coaliției de guvernare nu au avut încă discuții despre bugetul de stat pe anul 2022, cu toate că dădeau asigurări că acesta va fi adoptat până de Crăciun.
Noua Coaliție de guvernare promite că bugetul de stat pe anul 2022 va fi gata până de Crăciun. Potrivit ministrului Familiei, Gabriela Firea, "pe maximum 20-21 decembrie se dorește a fi votat deja".
Deficitul bugetului general consolidat a urcat la 3,35% din PIB după primele opt luni din acest an, de la 2,89% din PIB la sfârșitul lunii iulie. Totuși, deficitul este în scădere comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.
Premierul Florin Cîțu promite demararea în perioada următoare a unui program special dedicat reabilitării drumurilor comunale, iar costurile vor fi suportate de la bugetul de stat.
Premierul Florin Cîțu a transmis că nu va fi susținută Primăria Capitalei de la bugetul național, în contextul în care bugetul municipalității pe anul 2021 a fost respins săptămâna trecută.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Ieri, când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage.