Deputatul european Siegfried Mureșan (PPE / PNL), vicepreședintele Grupului PPE din Parlamentul European, a fost desemnat marți negociator-șef al Parlamentului pentru Bugetul Uniunii Europene din 2024.
Consiliul a aprobat marți proiectul comun privind bugetul general al UE pentru 2023, asupra căruia ajunsese la un acord în cadrul negocierilor cu Parlamentul European la 14 noiembrie.
Eurodeputații solicită un buget al Uniunii Europene pentru 2023 care să abordeze într-un mod mai eficace consecințele războiului din Ucraina și procesul de redresare în urma pandemiei.
Numărul neregulilor în cheltuirea bugetului Uniunii Europene a crescut în anul trecut față de 2020, în timp ce riscurile bugetare ar putea spori ca urmare a războiului din Ucraina, indică un nou raport al Curții de Conturi Europene (ECA).
''Resursele și flexibilitatea bugetului UE sunt extrem de limitate. Bugetul nostru nu a fost conceput pentru a răspunde provocărilor multiple cum ar fi războiul din Ucraina'', declară șefa CE, Ursula von der Leyen.
Comisia a propus marți un buget anual al UE pentru 2023 în valoare de 185,6 miliarde de euro, care va fi completat de granturi cu o valoare estimată de aproximativ 113,9 miliarde de euro din cadrul instrumentului NextGenerationEU.
Prioritățile pentru bugetul din 2023 al Uniunii Europene ar trebui să fie redresarea economică, sănătatea, tineretul și politicile climatice, dar și abordarea impactului conflictului din Ucraina, consideră Parlamentul European.
Una dintre cele mai importante politici ale UE, Politica Agricolă Comună (PAC) are drept scop asigurarea siguranței alimentare a blocului european, un obiectiv ce a devenit extrem de actual din cauza invaziei Rusiei în Ucraina.
Comisia Europeană a propus miercuri trei noi surse de venit pentru bugetul UE, care pe parcursul următoarelor decenii ar urma să permită rambursarea fondurilor colectate de Uniune pentru a finanța componenta de granturi a NextGenerationEU.
Eurodeputații decid marți ce fonduri vor fi disponibile pentru fermieri începând din 2023. După ani de negocieri, Politica Agricolă Comună (PAC) este clar conturată, deși nu mulțumește toate interesele.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.