Comisia a propus marți un buget anual al UE pentru 2023 în valoare de 185,6 miliarde de euro, care va fi completat de granturi cu o valoare estimată de aproximativ 113,9 miliarde de euro din cadrul instrumentului NextGenerationEU.
Prioritățile pentru bugetul din 2023 al Uniunii Europene ar trebui să fie redresarea economică, sănătatea, tineretul și politicile climatice, dar și abordarea impactului conflictului din Ucraina, consideră Parlamentul European.
Una dintre cele mai importante politici ale UE, Politica Agricolă Comună (PAC) are drept scop asigurarea siguranței alimentare a blocului european, un obiectiv ce a devenit extrem de actual din cauza invaziei Rusiei în Ucraina.
Comisia Europeană a propus miercuri trei noi surse de venit pentru bugetul UE, care pe parcursul următoarelor decenii ar urma să permită rambursarea fondurilor colectate de Uniune pentru a finanța componenta de granturi a NextGenerationEU.
Eurodeputații decid marți ce fonduri vor fi disponibile pentru fermieri începând din 2023. După ani de negocieri, Politica Agricolă Comună (PAC) este clar conturată, deși nu mulțumește toate interesele.
Negociatorii Consiliului și ai Parlamentului European au ajuns la o înțelegere aseară asupra bugetului Uniunii pentru 2022, care prevede o creștere de circa 5 miliarde de euro față de cel aferent anului în curs.
Executivul european a mai aprobat încă două planuri naționale de redresare și reziliență, deschizând astfel calea pentru alocarea de noi sume din NextGenerationEU.
De la începerea oficială a operațiunilor în 1 iunie 2021, Parchetul European condus de Laura Codruța Kovesi a primit 1.700 de sesizări de la statele membre și alte entități private, a anunțat marți instituția.
Comisia Europeană a adoptat marți un cadru privind emisiunea de obligațiuni verzi, care vor fi utilizate pentru finanțarea planului european de redresare economică, NextGenerationEU.
Comisia Europeană și Ungaria au convenit asupra prelungirii până la sfârșitul lunii septembrie a termenului de examinare de către executivul comunitar a planului de redresare și reziliență al Ungariei, scrie Agerpres.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.