DRP anunță deschiderea procesului de selecție a asociațiilor, fundațiilor și a altor organizații nonguvernamentale în vederea derulării Programului de acordare de burse elevilor etnici români înscriși în școlile cu predare în română din Ucraina.
MAE a lansat luni Programul anual de burse oferite de România, prin Ministerul Afacerilor Externe, cetățenilor străini din statele non-UE pentru anul universitar 2022-2023.
Ministerul afacerilor externe și Ministerul educației anunță acordarea a 100 de burse de studii tinerilor din Belarus care doresc să studieze în instituții de învățământ superior din România, începând cu anul universitar 2021 – 2022.
Politicienii prezenți la sesiunea ”În campanie pentru UE” din cadrul Eurosfat2019 au fost rugați să participanți să vorbească despre măsurile pe care le propun pentru a-i determina pe tineri să voteze la alegerile europarlamentare din mai.
Ambasadorul României la Chișinău explică, într-un interviu acordat EurActiv, cum au contribuit fondurile oferite de București la rezolvarea unor probleme în R. Moldova. Pe de altă parte, diplomatul evocă și sacrificiile necesare pe drumul către UE.
Programul de burse Reagan-Fascell al Fondului Național pentru susținerea Democrației oferă burse pe posturi de conducere timp cinci luni pentru activiștii pentru democrație, jurnaliști și oameni de știință din întreaga lume.
Agenția de Credite și Burse de Studii (A.C.B.S.) din România a lansat un program de burse dedicate cercetării și formării postuniversitare și postdoctorale în Roma și Veneția.
Institutul Francez din România a lansat o nouă rundă de burse finanțate de Guvernul Franței pentru 2016. Astfel, studenții români înscriși la doctorat și masterat au șansa de a studia în afară între 5-12 luni. Termenul limită: 28 februarie 2016.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.