ONG-urile și finanțatorii lor sunt adesea vizați de acțiunile de dezinformare pro-Kremlin. O țintă predilectă e George Soros, fondatorul Fundației pentru o Societate Deschisă, cea care susține democrația și drepturile omului în circa 100 de țări.
Parlamentul ungar a adoptat marți o lege controversată care sporește controlul guvernamental asupra organizațiilor neguvernamentale care beneficiază de finanțare externă, proiect criticat de Uniunea Europeană și de ONU.
Președintele Ungariei, Janos Ader, a promulgat luni legea care stabilește noi cerințe pentru universitățile străine și care ar putea duce la închiderea Universității Central-Europene (CEU), finanțată de miliardarul american George Soros.
Cel mai dur avertisment la adresa lui Viktor Orban după legea care ar putea duce la închiderea Universității Central-Europene (CEU) vine de la Partidul Popular European (PPE), din care face parte.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.