Comisia Europeană a aprobat ajutorul de stat în valoare de 43,6 milioane de euro destinat CFR Călători, pentru compensarea pierderilor suferite ca urmare a pandemiei COVID-19, a anunțat marți Executivul UE.
Comisia a anunțat luni reluarea inițiativei DiscoverEU, prin care 60.000 de europeni cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani se pot înscrie pentru a beneficia de călătorii gratuite cu trenul anul viitor în Europa.
Transportul feroviar reprezintă viitorul Europei, este soluția noastră pentru atenuarea schimbărilor climatice și stimularea redresării economice în urma pandemiei, a declarat miercuri Adina Vălean, comisarul european pentru transporturi.
Sectorul de transporturi a înregistrat o absorbție record a fondurilor europene în primele pareu luni ale anului, susține ministrul transporturilor, Cătălin Drulă.
Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, a declarat vineri că în România va începe construirea unei autostrăzi și a unei căi ferate care să lege Constanța de orașul polonez Gdansk.
Planul de relansare economică publicat de Guvernul Orban prevede finalizarea și demararea de lucrări pentru peste 3.000 de kilometri de autostrăzi și drumuri expres.
Comisia a propus miercuri ca anul 2021 să fie Anul european al căilor ferate, pentru a sprijini realizarea obiectivelor Pactului ecologic european în domeniul transporturilor.
Finanțarea Autostrăzii Târgu Mureș-Iași din fondurile alocate de Uniunea Europeană pentru programe de infrastructură nu este posibilă, în condițiile legislației actuale, potrivit ministrului fondurilor europene, Ioan Marcel Boloș.
Comisia Europeană lansează joi o nouă cerere de candidaturi pentru permisele de călătorie DiscoverEU. Toate persoanele cu vârsta de 18 ani din UE își pot depune candidatura până la 16 mai 2019.
CFR estimează că lucrările pentru modernizarea liniei de cale ferată între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni vor costa peste 420 de milioane de lei, banii fiind asigurați din fonduri de coeziune și de la bugetul de stat.
Într-un interviu acordat EurActiv România, comisarul Corina Crețu afirmă că Bruxellesul așteaptă să dea bani autorităților române, dar acestea trebuie să vină cu proiecte. Oficialul european speră că România va îmbunătăți rețelele de transport.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.