Comisia Europeană a aprobat cererea de înscriere a „Salatei cu icre de știucă de Tulcea” din România în Registrul indicațiilor geografice protejate (IGP).
Diferențele de compoziție dintre produsele vândute sub aceeași marcă în state UE diferite se transferă deseori și în schimbări de gust, arată partea a doua a unui studiu efectuat pentru Comisia Europeană.
Comisia Europeană a anunțat vineri înscrierea produsului românesc „Cârnați de Pleșcoi” în registrul produselor care beneficiază de Indicație Geografică Protejată (IGP).
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a analizat 79 de produse care sunt comercializate în Europa, constatând diferențe între produsul vândut în vestul Europei și cel vândut pe piața românească în 18 cazuri
Comisia Europeană a evaluat diferențele de compoziție ale produselor alimentare la nivelul Uniunii, dar România este unul dintre cele nouă state membre care nu a trimis informații.
Parlamentul European a luat poziție joi în privința diferențelor de calitate a produselor din UE, propunând o serie de măsuri pentru eliminarea acestei situații, reclamată de mai multe state membre, inclusiv România.
Fost comisar european pe Agricultură, Dacian Cioloș critică modul în care ministrul Petre Daea a gestionat criza pestei porcine și îi cere demisia. Cioloș acuză că un întreg sector din agricultură este distrus din incompetența ministrului.
Executivul european a publicat marți un set de orientări în hățișul legislației UE care ar putea ajuta statele membre să combată practica standardelor diferite ale produselor alimentare, dacă stabilesc că producătorii încalcă regulile europene.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.