Favoriți în cursa prezidențială, Luiz Inácio Lula da Silva și Jair Bolsonaro au făcut recent declarații negative referitoare la țara asiatică, principalul partener comercial al Braziliei.
În Marea Britanie, Liz Truss și Rishi Sunak, care nu sunt de acord în privința subiectelor economice, susțin trimiterea deportaților în Rwanda. În Italia, Matteo Salvini pledează pentru repatrierea imigranților ilegali.
Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy a fost găsi vinovat joi de finanțarea ilegală a campaniei sale electorale din 2012, la doar șapte luni după ce a mai fost condamnat pentru corupție și trafic de influență.
Fosta ministră Elena Udrea și Ioana Băsescu, fiica fostului președinte Traian Băsescu, au fost condamnate marți la închisoare cu executare, în dosarul privind finanțarea campaniei electorale din 2009.
PNL anunță că partidului condus de Victor Ponta, Pro România, îi este interzis să mai distribuie calendare creștin-ortodoxe cu logoul partidului în campania electorală pentru alegerile parlamentare.
Banca Națională a României acuza duminică PSD că o implică abuziv în campania electorală. Liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, a transmis că PSD nu ”atentează” nici la neutralitatea și nici la caracterul apolitic al BNR.
Banca Națională a României dezaprobă ferm utilizarea de imagini și declarații mai vechi sau mai noi, scoase din context, ale unor specialiști BNR în spoturi de campanie electorală ale PSD, a transmis duminică banca centrală.
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță că s-a descis suspendarea oricărei acțiuni de campanie electorală după incendiul de la spitalul județean Piatra Neamț, soldat cu moartea a zece pacienți și rănirea gravă a altor șapte.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.