Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost invitată la aniversarea a 10 ani de la fondarea centrului educațional pentru copiii bolnavi de cancer.
Pacienții cu leucemie în stadiu terminal care nu au răspuns la tratament au acum speranța de a se vindeca, datorită unei noi pastile experimentale, dar foarte promițătoare, relatează Euronews.
Guvernele din România și Cuba vor semna un acord de reglementare a cadrului legal de cooperare în domeniul sanitar, anunță Ministerul Sănătății printr-un comunicat de presă.
Un nou studiu subliniază o evoluție îngrijorătoare în ceea ce privește interesul românilor pentru sănătatea lor: deși sunt mai bine informați după pandemia COVID-19, în practică lucrurile stau complet diferit.
Premierul Nicolae Ciucă a citit luni un discurs în plenul Senatului cu ocazia Zilei Naționale a Supraviețuitorilor de Cancer, însă s-a încurcat din nou și a afirmat că "statul român trebuie să abandoneze dialogul". Ulterior, acesta s-a corectat.
Un nou vaccin anti-cancer, testat pe șoareci și pe maimuțe, a demonstrat că poate să distrugă protecțiile pe care tumorile le pun în aplicare pentru a se proteja de atacurile sistemului imunitar, blocând celulele bolnave.
Comisia Europeană a anunțat rezultatele cererii de propuneri pentru rețelele doctorale lansate în 2021 în cadrul acțiunilor Marie Skłodowska-Curie (MSCA).
Comisia Europeană lansează o serie de inițiative noi în direcția facilitării accesului la prevenirea, detectarea timpurie, tratarea cancerului, precum și la îngrijirile acordate pentru această boală.
Președintele Klaus Iohannis a lansat miercuri, la Palatul Cotroceni, Planul Național de Combatere a Cancerului, pe care l-a numit "o strategie coerentă și unitară de luptă împotriva temutei maladii".
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.