Înainte de dezastrul nuclear, Fukushima era unul dintre cei mai mari producători agricoli din Japonia. Astăzi, comunitatea sa de fermieri permite consumatorilor să guste din nou produsele din regiune, relatează Euronews Italia.
Pacienții cu leucemie în stadiu terminal care nu au răspuns la tratament au acum speranța de a se vindeca, datorită unei noi pastile experimentale, dar foarte promițătoare, relatează Euronews.
Conferința online despre ”Inovația și cercetarea în economia românească: Unde putem lucra fără patente străine?” este organizată de Curs de Guvernare și are loc marți, 22 noiembrie 2022, în intervalul orar 15:00 - 17:30.
Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri că cercetarea, inovarea și digitalizarea sunt principalele instrumente ale modelului nostru de creștere economică. Realitatea însă îl contrazice pe premier.
Londra solicită Bruxelles-ului să deblocheze accesul la programele europene de cercetare științifică pentru cercetătorii britanici, așa cum este prevăzut în acordul comercial post-Brexit.
Comisia anunță reglementări pentru a clarifica și a armoniza despăgubirea celor prejudiciați, fără a frâna inovația. Acestea se vor aplica atât produselor cât și inteligenței artificiale.
Vietnamul anunță că a dezvoltat, în parteneriat cu cercetătorii americani, un vaccin care să fie administrat la porci pentru a lupta împotriva pestei porcine africane, o premieră mondială, scrie Le Figaro.
Reprezentanții Consiliului și ai Parlamentului European au încheiat un acord politic pentru reînnoirea mandatului Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC).
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.