Conferința online despre ”Inovația și cercetarea în economia românească: Unde putem lucra fără patente străine?” este organizată de Curs de Guvernare și are loc marți, 22 noiembrie 2022, în intervalul orar 15:00 - 17:30.
Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri că cercetarea, inovarea și digitalizarea sunt principalele instrumente ale modelului nostru de creștere economică. Realitatea însă îl contrazice pe premier.
Londra solicită Bruxelles-ului să deblocheze accesul la programele europene de cercetare științifică pentru cercetătorii britanici, așa cum este prevăzut în acordul comercial post-Brexit.
Comisia anunță reglementări pentru a clarifica și a armoniza despăgubirea celor prejudiciați, fără a frâna inovația. Acestea se vor aplica atât produselor cât și inteligenței artificiale.
Vietnamul anunță că a dezvoltat, în parteneriat cu cercetătorii americani, un vaccin care să fie administrat la porci pentru a lupta împotriva pestei porcine africane, o premieră mondială, scrie Le Figaro.
Reprezentanții Consiliului și ai Parlamentului European au încheiat un acord politic pentru reînnoirea mandatului Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC).
Statele membre ale Uniunii Europene (UE) au cheltuit aproximativ 311 miliarde de euro pentru cercetare și dezvoltare (R&D) în 2020, echivalentul a 2,3% din PIB. România a cheltuit doar 0,47% din PIB, potrivit Eurostat.
Comisia a selectat 11 proiecte noi în valoare de 120 de milioane de eur din programul Orizont Europa, cel mai mare program european de cercetare și inovare (2021-2027), pentru a sprijini cercetări urgente vizând coronavirusul și variantele acestuia.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.