În cadrul recentului acord de investiții semnat de UE și China după șapte ani de discuții, negociatorii Beijingului au încercat să pedepsească țările UE care limitează sau blochează accesul companiilor chineze de telecomunicații precum Huawei.
Parlamentul European a aprobat un acord între UE și China de a proteja numele a 200 de specialități agroalimentare din Europa și China împotriva falsificării.
Aproape 10 milioane de persoane vor fi testate pentru a vedea dacă sunt sau nu infectate cu Sars-CoV-2, după ce în estul Chinei au apărut noi cazuri de îmbolnăvire.
În concluziile reuniunii e reamintit obiectivul finalizării, până la sfârșitul acestui an, a negocierilor pentru un ambițios acord cuprinzător privind investițiile între UE și China.
Este în interesul Europei să nu devină câmp de luptă pentru războiul americano-chinez și numai o Uniune Europeană puternică poată aplana disputele dintre Washington și Beijing, scrie Piotr Maciej Kaczyński.
Olandezii se îndepărtează de aliații săi tradiționali - Marea Britanie și SUA - în favoarea Germaniei și Franței, potrivit unui studiu al think-tank-ului Clingendael, citat de Dutch News.
Președintele american Donald Trump a anunțat că sprijină acordul care permite aplicației de video-sharing TikTok să continue să opereze în SUA, transmite Agerpres.
Videoconferința dintre liderii europeni și cei chinezi s-a încheiat fără rezultate. Cele două părți au stabilit că vor continua discuțiile privind acordul pentru investiții și drepturile omului.
Președintele Statelor Unite Donald Trump a anunțat marți că "a anulat" discuțiile comerciale cu China din cauza răspunsului la coronavirus, la câteva zile după ce o revizuire programată a "Fazei 1" inițiale a acordului comercial a fost amânată.
Directorul Centrului CYBERINT din cadrul SRI, Anton Rog, a dezvăluit pentru Digi24 că rușii și chinezii au profitat de pandemia de coronavirus pentru a spiona mai ușor instituțiile statului român.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.