Premierul Florin Cîțu spune că va propune luni Coaliției de guvernare ca funcțiile de conducere din administrația publică să fie pe mandat, iar funcționarii să treacă la alt departament, prin rotație, după două mandate.
Liderii Coaliției de guvernare PNL-USR PLUS-UDMR se vor întâlni luni seara cu președintele Klaus Iohannis, tema întrevederii fiind legată de bugetul de stat pe anul 2021.
Biroul Politic Național al PNL a validat sâmbătă, într-o ședință desfășurată în format online, propunerile pentru posturile de secretar de stat și alte funcții publice care au revenit liberalilor după negocierile purtate în coaliția de guvernare.
Bugetul pentru 2021 va avea un deficit de circa 7,1% din produsul intern brut, care este stimulativ pentru economie, chiar dacă toate ministerele ar vrea mai mulți bani, a spus miercuri prim-ministrul Florin Cîțu.
După audieri de formă ale miniștrilor propuși, Guvernul condus de Florin Cîțu a fost votat miercuri în Parlament și a depus jurământul de învestitură la Palatul Cotroceni.
Liderii PNL, USR-PLUS și UDMR au ajuns la un acord pentru formarea Guvernului, cu Florin Cîțu propus pentru poziția de prim ministru. PNL va avea 9 ministere, USR - 6 și UDMR - 3, și vor fi și două poziții de vicepremier.
Liderii PNL, USR-PLUS și UDMR s-au reîntors duminică la masa negocierilor, însă doar pentru două ore și pentru a consemna un nou blocaj în discuții, notează HotNews.
Delegațiile PNL, USR PLUS și UDMR s-au întâlnit sâmbătă pentru a negocia în vederea formării unei majorități parlamentare care să dea votul de învestitură asupra unui Guvern a cărui structură și componență se află, de asemenea, pe agenda discuțiilor.
Principalul partid de opoziție din Irlanda, Fianna Fail, a câștigat cele mai multe mandate parlamentare în urma alegerilor anticipate de sâmbătă, iar formațiunea de stânga Sinn Fein, partizanul reunificării Irlandei, devine a doua forță politică.
Ludovic Orban are nevoie de 233 de voturi pentru a-și instala luni guvernul minoritar. Va reuși șeful PNL să strângă măcar un număr suficient de parlamentari în sală pentru a avea loc votul?
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.