Președintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri proiectul inițiat de Guvern pentru modificarea art. 369 din Codul penal care se referă la incitarea la ură sau discriminarea.
Plenul Camerei Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat miercuri proiectul inițiat de Guvern pentru
modificarea art.369 din Codul penal care se referă la incitarea la ură sau discriminarea.
Premierul Marcel Ciolacu a anunțat vineri, la începutul ședinței de Guvern, că urmează să fie adoptată o nouă legislație în domeniul asistenței sociale, în urma scandalurilor privind "azilele groazei".
Parlamentarii USR și Forța Dreptei au sesizat Curtea Constituțională pe legea Bode-Ciucă de modificare a articolului din Codul penal privind tulburarea ordinii și liniștii publice.
Proiectul liderului PNL și al secretarului general al partidului, Nicolae Ciucă și Lucian Bode, privind modificarea Codului Penal a fost adoptat miercuri de deputați. Pe 2 mai, același proiect a fost respins de Senat.
Judecătorii Curții Constituționale dezbate miercuri sesizările împotriva modificărilor aduse luna trecută de Putere la Codul penal și Codul de procedură penală.
Proiectul liderului PNL și al secretarului general al partidului, Nicolae Ciucă și Lucian Bode, privind modificarea Codului Penal a fost respins marți de Senat.
UDMR a explicat miercuri haosul din Coaliția de guvernare pe tema modificării Codurilor penale. Liderul deputaților UDMR, Csoma Botond, a calificat totuși deciziile din ultimele 24 de ore ca fiind nesănătoase pentru democrație.
Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a avut miercuri, în plenul Camerei Deputaților, o ieșire isterică la adresa celor din USR, pe care i-a acuzat că au guvernat un an de zile, dar nu au făcut nimic, în timp ce PNL-PSD-UDMR lasă ceva în urmă.
Deputații au dezbătut și votat miercuri proiectele de legi privind modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală în forma adoptată și de Guvern. Principala prevedere este că abuzul în serviciu nu are prag
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.