România se clasează pe locul al treilea în rândul statelor membre ale Uniunii Europene (UE), din Europa Centrală și de Est, în ceea ce privește valoarea comerțului electronic, după Polonia și Cehia, arată Raportul „European Ecommerce 2024”,
Creșterea cheltuielilor efectuate prin intermediul comerțului electronic la nivel european este estimată la 8% anul acesta comparativ cu anul trecut, dar ținând cont de factorul inflației, cifra scade la 2%, scrie businessdaily.gr.
Valoarea comerțului electronic european s-a ridicat la 718 miliarde de euro în 2021, iar România înregistrează aproape jumătate din vânzările online din Europa de Est, se arată într-un comunicat al Asociației Române a Magazinelor Online.
Consumatorii din întreaga lume se confruntă cu creșterea prețurilor, trei sferturi dintre respondenții la un sondaj PwC așteptându-se, în următoarele șase luni, la cheltuieli similare sau mai mari pentru majoritatea produselor și serviciilor.
Dreptul la reparație, un set de norme mult așteptat, ar putea să rezolve atât nevoia consumatorilor de a își înlocui mai rar telefonul și laptopul cât și pe cea a munților de deșeuri electronice.
O mare majoritate a deputaților europeni au votat în favoarea Actului legislativ privind serviciile digitale joi (20 ianuarie), după ce au introdus modificări importante în text.
Odată cu pandemia, tot mai multe segmente de populație, indiferent de vârstă, au început să cumpere de pe net. Românii își aleg modalitatea de cumpărare - online sau offline - în funcție de oportunități.
Obținerea certificatelor de atestare fiscală se va putea face printr-un proces exclusiv digital și o aplicație mobilă Ghișeul.ro va fi lansată în primăvara anului viitor.
Mark Zuckerberg dezvăluie noul scop al Facebook: să construiască un „metavers”. În conferința în care a anunțat rezultatele financiare trimestriale ale companiei, CEO-ul Facebook a vorbit despre un viitor bazat pe realitate virtuală imersivă.
Dacă în 2020 au fost făcute un trilion de tranzacții, în 2030 ne putem aștepta la o triplare a acestui volum. Odată cu plățile digitale, crește și cantitatea de date despre consumatori.
Platformele digitale (marketplace-urile dar și marii jucători din social media) vor fi obligate să declare veniturile obținute de vânzători prin intermediul lor.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.