Consiliul a adoptat marți un regulament care permite liberalizarea temporară a comerțului, precum și alte concesii comerciale cu privire la anumite produse din Ucraina.
Ungaria nu va aproba noul acord al Uniunii Europene pentru comerț și dezvoltare cu țările din Africa, Caraibe și Pacific (ACP), întrucât acesta ar aduce și mai mulți migranți în blocul comunitar, a declarat joi ministrul de externe Peter Szijjarto.
Probabil că ați auzit de CETA, TTIP, tratatul cu Mercosur, deoarece dezbaterea asupra acestor acorduri de liber schimb s-a intensificat în ultimii ani.
Strategia economică se referă la redresarea economică prin sprijinirea transformărilor verzi și digitale. Documentul reflectă și un accent reînnoit pe consolidarea multilateralismului și pe reformarea normelor comerțului mondial.
Deficitul balanței comerciale s-a adâncit în anul 2020, ajungând la 18,387 miliarde de euro, mai mare cu 1,088 miliarde de euro decât cel înregistrat în anul 2019.
Ieșirea Marii Britanii din blocul comunitar va avea un impact redus asupra economiei României, fiind printre cele mai mici din UE, susține un reprezentant al băncii centrale.
Deficitul comercial al României s-a accentuat în primele 11 luni din 2020, în condițiile îîn care importurile au scăzut cu 7,7%, dar exporturile au coborât și mai mult, cu 11%, potrivit datelor transmise de Institutul Național de Statistică.
Marea Britanie și Uniunea Europeană au ajuns joi la un acord comercial și de colaborare în domeniul securității cu doar o săptămână înainte de sfârșitul perioadei de tranziție post-Brexit.
Un ministru britanic apreciază că șansele ca UE și Regatul Unit să ajungă la un acord sunt mai mici de 50%, în timp ce Parlamentul European spune că nu-l va aproba dacă acesta nu e gata până duminică.
Zilele următoare „vor fi decisive” pentru găsirea unui acord asupra relației post-Brexit între Marea Britanie și UE, a declarat miercuri președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în plenul Parlamentului European.
Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, și prim-ministrul britanic Boris Johnson au transmis duminică, după o convorbire prin telefon, că discuțiile între cele două părți privind acordul comercial post-Brexit vor continua.
Premierul britanic Boris Johnson și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, urmează dă discute la telefon duminică, la miezul zilei, pentru o concluzie asupra negocierilor comerciale post-Brexit.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.