Executivul european a mai aprobat încă două planuri naționale de redresare și reziliență, deschizând astfel calea pentru alocarea de noi sume din NextGenerationEU.
Comisia Europeană a evaluat pozitiv Planul de redresare și reziliență al României, care va putea primi din partea UE granturi în valoare de 14,2 miliarde euro și împrumuturi în valoare de 14,9 miliarde euro din Mecanismul de Redresare și Reziliență.
Comisia Europeană a adoptat marți un cadru privind emisiunea de obligațiuni verzi, care vor fi utilizate pentru finanțarea planului european de redresare economică, NextGenerationEU.
Unii comisari europeni și-au exprimat îngrijorarea cu privire la pachetul legislativ privind reducerea emisiilor și au criticat modul în care a fost gestionată inițiativa masivă de transformare a economiei UE, scrie EURACTIV.com
Comisia Europeană a propus un buget anual al UE pe 2022 în valoare de 167,8 miliarde de euro, care va fi completat de granturi cu o valoare estimată de aproximativ 143,5 miliarde de euro din cadrul instrumentului NextGenerationEU.
Comisia Europeană acceptă că România nu poate reduce deficitul bugetar sub limita maximă admisă în UE mai devreme de 2024, dar nu va accepta întârzieri peste această dată.
Comisia Europeană a vândut noi obligațiuni sociale pentru finanțarea instrumentului SURE, ducând totalul sumelor strânse de pe piața financiară la aproape 90 de miliarde de euro în doar șapte luni.
Comisia Europeană (CE) și-a îmbunătățit considerabil estimările privind evoluția economică a României în acest an, pe fondul unei reveniri a exporturilor și a investițiilor preconizate.
Comisia Europeană a adoptat miercuri o actualizare a strategiei industriale a UE pentru a adapta acest sector la realitățile post-COVID și pentru a contribui la tranziția către o economie mai sustenabilă și competitivă.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.