Parlamentul European a dat joi undă verde noilor norme care obligă marile companii multinaționale să publice impozitele plătite în fiecare țară a Uniunii, pentru a preveni evitarea obligațiilor fiscale.
Doar companiile europene mari și medii investesc serios în digitalizare. În România și Bulgaria se înregistrează cele mai mici investiții în digitalizarea companiilor, din toată UE.
Comisia Europeană a aprobat o schemă românească în valoare de 358 de milioane de euro (1,772 miliarde de lei) pentru a sprijini întreprinderile mici și mijlocii (IMM), a anunțat miercuri Executivul comunitar.
Transformarea digitală a devenit principalul obiectiv de investiții pentru care managerii de companii vor aloca mai multe fonduri în următorii trei ani, potrivit unui sondaj realizat de firma de consultanță PwC.
Companiile din România sunt fraudate de proprii angajați în aproape opt din zece cazuri (peste 75%), iar printre cele mai întâlnite tipuri de fraudă se află manipularea împrumuturilor bancare sau compromiterea e-mailului cu ajutor din interior.
Fostul director al Poștei Române, Horia Grigorescu, numit în funcție în timpul Guvernului Orban, s-a lăudat marți, înt-un discurs susținut la alegerile pentru șefia filialei Sector 4, cum a transformat compania dintr-una „roșie” într-una liberală.
Premierul Florin Cîțu spune că a propus Comitetului interministerial care se ocupă de planul privind relaxarea restricțiilor ca în companiile unde toți angajații sunt vaccinați să nu mai fie obligatorie masca la birou.
Adrian Mihai, directorul executiv al celei mai mari companii de curierat din România, a vorbit cu EURACTIV.ro despre evoluția digitală a mediului de afaceri și a societății și despre efectele pandemiei în domeniul digitalizării.
Comisia a prezentat pe 9 martie un document de viziune pentru o transformare digitală reușită a Europei până în 2030. UE se proiectează suverană din punct de vedere digital într-o lume deschisă și interconectată.
Firmelor care nu respectă măsurile și restricțiile impuse în contextul pandemiei de COVID-19 le va fi suspendată activitatea pe o perioadă determinată, a anunțat miercuri premierul Florin Cîțu.
Președintele Iohannis a transmis joi, în cadrul Recepției de Anul Nou a Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane, că actuala clasă politică are șansa de a accelera reformele, iar întârzierile existente sunt un semnal de alarmă pentru coaliție.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.