Potrivit unui studiu al Centrului de formare APSAP, 9 din 10 angajați la stat se supraevaluează la muncă și consideră în mod greșit că dețin competențe digitale avansate, doar pentru ca știu să navigheze pe internet.
A 11-a ediție a conferinței How to Web a adus împreună oameni din ecosistemul antreprenoriatului și inovării. Zeci de experți globali de la companii precum UiPath, Google, Bitdefender, Product Culture sau Pendo.io au urcat pe scenele conferinței.
Ministrul român al Digitalizării, Sebastian Burduja, a spus la Digi24 că, în urma unei vizite în Republica Moldova, a convenit adoptarea de către România a soluțiilor de digitalizare moldovene.
O profesoară de informatică din Oradea, mentor în programul internațional Meet and Code, ne-a vorbit despre digitalizare în educație, dar și în general în societate, despre programă și diferențele imense între liceele „mari” și cele „mici”.
Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării anunță lansarea unui apel pentru sprijinirea IMM-urilor din România să își recalifice forța de muncă în domenii tehnice cheie (programare/coding, data analytics, cyber-security, computer-assisted desig
Indicele economiei și societății digitale 2022: România confirmă rămânerile în urmă pe aproape toate planurile. În general Uniunea a înregistrat progrese, dar au rămas în urmă competențele digitale, IMM-urile și rețelele 5G.
Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS) spune că e nevoie de ore obligatorii de tehnologia informației și comunicațiilor (TIC) pentru toți liceenii.
Noile reguli UE pentru serviciile și piețele digitale, votate azi de PE, stabilesc standarde de responsabilitate fără precedent pentru companiile online, pe o piață care se vrea mai deschisă și mai competitivă.
Cu fonduri europene și din PNRR, ministerul Justiției vrea digitalizarea instanțelor. Dar în câți ani se poate ajunge la o digitalizare pe care să o simtă și cetățenii? În jur de 10, dacă privim spre modelele oferite de Estonia sau Germania.
Ce este educația digitală și de ce avem nevoie de ea, aflăm dintr-un interviu cu Ana-Maria Stancu, fondatoare a unui centru de învățare în domeniul roboticii și programării, membră a Coaliției pentru Educație digitală.
Cloudul guvernamental, piesa centrală a transformării digitale a României, care va atrage 500 de milioane de euro de la UE, este în faza proiectării și legiferării. Proiectul de reglementare a reușit, în ultimele luni, să agite spiritele.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.