Comisia Europeană a prezentat joi o serie de măsuri care au drept scop construirea unei infrastructuri de supercalculatoare europene de talie mondială. Inițiativa prevede investiții din partea UE și a statelor membre.
România a coborât cinci poziții, până pe antepenultimul loc, într-un top mondial al capacității de a dezvolta, reține și atrage talentele, doar Mongolia și Venezuela fiind clasate mai prost.
Statele Unite sunt interesate de reducerea decalajului din domeniul tehnologic față de Uniunea Europeană, pentru că România este un partener strategic al SUA, spune ambasadorul american la București, Hans Klemm.
Programul își propune să susțină afaceri mici și mijlocii pe parcursul a trei ani, prin oferirea de acces la servicii de consultanță de afaceri personalizată.
Inovarea în formele sale variate este considerată o forță motrice importantă pentru îmbunătățirea competitivității, productivității și creșterii potențiale a companiilor.
Până la finalul lunii urmează să fi lansat un nou tip de finanțare, destinat companiilor private, din cadrul Programului Operațional Competitivitate: „Proiect Tehnologic Inovativ”.
Pentru a se conforma inițiativelor europene, România va înființa un organism pentru a crește gradul de competitivitate economică. Un proiect vechi de peste 5 ani este reactivat în speranța că va contribui, printre altele, la atragerea fondurilor UE.
636 firme au încasat peste un milion de euro din cultivarea cerealelor, leguminoaselor sau semințelor oleaginoase, arată un nou raport Coface. În România, firmele din acest sector rămân de trei ori mai puțin productive decât media Uniunii Europene.
Victor Negrescu, desemnat europarlamentarul anului 2015 în domeniul agendei digitale, va vorbi într-un interviu pentru EurActiv despre oportunitățile pentru tineri în IT&C. Adresați întrebări la rubrica de comentarii de la finalul articolului.
România a urcat șase poziții în topul global al competitivității realizat de Forumul Economic Mondial pentru perioada 2015-2016, de pe poziția 59 pe 53.
Comisia Europeană a decis, marți, să reia plățile pentru România în cadrul programelor "Competitivitate Economică" și "Mediu", ambele întrerupte la începutul lunii aprilie 2015, potrivit unui comunicat.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.