Austria, Finlanda, Franța, Țările de Jos, Spania și România cer Comisiei Europene ambiții mai mari în viitoarea reglementare privind apărarea cibernetică.
Rețelele de telefonie mobilă ar putea rămâne fără curent în Europa, în această iarnă, ca urmare a unor posibile întreruperi sau dacă va fi nevoie de strategii de raționalizare a energiei.
Principalele instituții europene s-au pus de acord pentru prelungirea cu 10 ani, începând din iunie 2022, a regulamentului european privind roamingul, prin care cetățenii europeni beneficiază de roaming gratuit în toate țările Uniunii.
Emailul nu dă semne că va fi abandonat curând, mai ales în comunicarea „oficială”, interinstituțională și de business. Tot în acest context circulă cea mai mare cantitate de date personale. Cum pot fi ele protejate?
Comisia Europeană va prezenta luna viitoare o nouă propunere legislativă pentru a stabili un încărcător comun pentru telefoanele mobile și alte dispozitive electronice în cadrul UE. Nu este prima încercare de acest fel.
Datele statistice din sectorul telecomunicațiilor arată inversări de tendințe și răsturnări de clasamente, potrivit raportului pentru 2020 a Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM).
Proiectul de lege care ar putea scoate compania chineză Huawei dintre furnizorii de echipamente și soluții 5G din România, a fost avizat de comisiile raportoare ale Camerei Deputaților.
Parlamentul European solicită norme adaptate exigențelor viitoare privind serviciile digitale, inclusiv platformele și piețele online, precum și un mecanism obligatoriu pentru a combate conținutul ilegal online.
Multe persoane nu cunosc valoarea datelor lor online și la ce le-ar putea folosi infractorii, iar viața digitală a unei persoane se vinde pe piața neagră cu mai puțin de 50 de dolari.
Bugetul de stat din 2018 include și venituri din vânzarea de licențe 5G, dar autoritatea de reglementare în comunicații a amânat licitația pentru anul următor.
Comisia Europeană propune noi norme pentru a impozita „într-un mod corect și favorabil creșterii economice în UE” activitățile digitale. Companiile de talie mare vor plăti o taxă pe venituri, despre care executivul UE spune că e o măsură intermediară
Declarația Zilei vine de la Victor Ponta care râde de Liviu Dragnea, cel care și-a dat jos propriul premier prin moțiune de cenzură pentru ca acum să-l voteze șef la ANCOM.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.