În toamna anului 1989, autoritățile comuniste au interzis închinarea la moaștele Sfântului Dimitrie cel nou, iar peste câteva luni regimul comunist a căzut, a explicat marți Patriarhul Daniel.
Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității a verificat listele cu candidații la alegerile locale și transmite că opt au decizii în instanță de colaboratori ai Securității. Dintre aceștia, cinci au decizii definitive.
Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc anunță că s-a autosesizat cu privire la modul în care Teodor Meleșcanu a acționat ca reprezentant al delegației române la reuniunile de la Viena din decembrie 1989.
La 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului, cancelarul german a lansat un apel la apărarea valorilor fundamentale, precum democrația și libertatea, atrăgând atenția că acestea nu trebuie luate de-a gata.
Curtea de Apel București i-a achitat joi pe Marin Pârvulescu și Vasile Hodiș, judecați în dosarul disidentului Gheorghe Ursu, potrivit Mediafax. Decizia nu e definitivă. Șeful IICCMER, Radu Preda, spune că verdictul e de neînțeles.
Cu prilejul celei de-a 29-a aniversări a reunificării, cancelarul Angela Merkel afirmă că mai sunt multe de făcut pentru a crea condiții egale între landurile din Est și cele din Vest, relatează Deutsche Welle.
Curtea de Apel București a admis vineri acțiunea CNSAS și a decis că fostul președinte Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea comunistă. Decizia nu e definitivă.
Cu ocazia Zilei Comemorării Victimelor Fascismului și Comunismului, președintele Klaus Iohannis a reamintit faptul că pacea și prosperitatea nu vin de la sine și nici nu reprezintă câștiguri definitive.
În acțiunea depusă la CAB de CNSAS pentru stabilirea colaborării cu Securitatea a lui Traian Băsescu, se arată că fostul președinte și-a turnat colegii și a menținut legătura cu Securitatea ca persoană de sprijin, până aproape de căderea regimului.