Guvernul a aprobat joi o Hotărâre prin care înființează Registrul Național al Datelor de Contact (RNDC), în care instituțiile și autoritățile publice vor avea obligația să înregistreze datele de contact.
Comisia Europeană a adoptat marți primele decizii de desemnare prevăzute în Regulamentul privind serviciile digital (DSA) a 17 platforme online foarte mari și 2 motoare de căutare online foarte mari, care au cel puțin 45 de milioane de utilizatori.
A intrat în vigoare miercuri Regulamentul privind serviciile digitale, noul set de norme de referință ale UE pentru un mediu online mai sigur și mai responsabil.
La 1 ianuarie, au intrat în vigoare noi norme în UE privind conținutul digital și vânzarea de bunuri. Consumatorilor și agenților economici le va fi mai ușor să cumpere și să vândă conținut digital, servicii și bunuri digitale din și în întreaga UE.
Într-o întrevedere la New York cu reprezentanții principalelor organizații internaționale evreiești, ministrul de externe Bogdan Aurescu a subliniat îngrijorarea României față de resurgența discursului antisemit în spațiul public, în contextul COVID.
Parlamentul European a aprobat un regulament temporar care le permite furnizorilor de servicii pe internet să continue să combată voluntar materialele online care conțin abuzuri sexuale asupra copiilor.
Peste jumătate dintre cetățenii din Uniunea Europeană cu vârsta între 16 și 74 de ani au declarat că în 2020 au căutat informații online legate de răni, boli, nutriție sau îmbunătățirea sănătății. Ponderea în România este de doar 28%.
Codul de bune practici propus de platformele online a fost un bun început, dar este loc de mai mult în ceea ce privește combaterea dezinformării, consideră Comisia Europeană.
Comisia Europeană a lansat miercuri o nouă versiune a SELFIE, un instrument care ajută școlile să valorifice la maximum tehnologiile digitale pentru predare și învățare.
Autoritățile europene au ajuns la un acord cu statele membre pentru a elimina restricțiile geografice în cazul comerțului online, pe tot teritoriul Uniunii Europene, forțând astfel comercianții să vândă clienților din orice țară a UE.
Legislația actuală în domeniu trebuie actualizată pentru era digitală, susțin eurodeputații, solicitând Comisiei Europene măsuri mai puternice împotriva știrilor false și bunurilor, practicilor și conținuturilor online ilegale.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.