La 1 ianuarie, au intrat în vigoare noi norme în UE privind conținutul digital și vânzarea de bunuri. Consumatorilor și agenților economici le va fi mai ușor să cumpere și să vândă conținut digital, servicii și bunuri digitale din și în întreaga UE.
Într-o întrevedere la New York cu reprezentanții principalelor organizații internaționale evreiești, ministrul de externe Bogdan Aurescu a subliniat îngrijorarea României față de resurgența discursului antisemit în spațiul public, în contextul COVID.
Parlamentul European a aprobat un regulament temporar care le permite furnizorilor de servicii pe internet să continue să combată voluntar materialele online care conțin abuzuri sexuale asupra copiilor.
Peste jumătate dintre cetățenii din Uniunea Europeană cu vârsta între 16 și 74 de ani au declarat că în 2020 au căutat informații online legate de răni, boli, nutriție sau îmbunătățirea sănătății. Ponderea în România este de doar 28%.
Codul de bune practici propus de platformele online a fost un bun început, dar este loc de mai mult în ceea ce privește combaterea dezinformării, consideră Comisia Europeană.
Comisia Europeană a lansat miercuri o nouă versiune a SELFIE, un instrument care ajută școlile să valorifice la maximum tehnologiile digitale pentru predare și învățare.
Autoritățile europene au ajuns la un acord cu statele membre pentru a elimina restricțiile geografice în cazul comerțului online, pe tot teritoriul Uniunii Europene, forțând astfel comercianții să vândă clienților din orice țară a UE.
Legislația actuală în domeniu trebuie actualizată pentru era digitală, susțin eurodeputații, solicitând Comisiei Europene măsuri mai puternice împotriva știrilor false și bunurilor, practicilor și conținuturilor online ilegale.
Copiii urmăresc tot mai multe videoclipuri pe Internet, motiv pentru care deputații europeni își propun să consolideze protecția minorilor în mediul online împotriva conținutului dăunător.
Servicii de tipul Netflix, HBO Go sau Deezer vor putea fi acesate de cetățenii UE în orice alt stat din Uniunea Europeană în care se află în vacanță sau în călătorii de afaceri.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Ieri, când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage.