Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunță că marți s-a semnat Memorandumul de înțelegere pentru încurajarea cooperării între Transgaz (România), Bulgartransgaz (Bulgaria), FGSZ (Ungaria), Eustream (Slovacia) și SOCAR (Azerbaijan).
OCDE a invitat RoAid să reprezinte România în calitate de observator în procesul de evaluare inter pares a programului Germaniei de cooperare pentru dezvoltare, conform Comitetului de Asistență pentru Dezvoltare (DAC).
Începând cu 22 octombrie 2019, Agenția Română de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare (RoAid) este membră a Rețelei Europene a Practicienilor în domeniul cooperării pentru dezvoltare.
Între 26-28 iunie a.c., a avut loc cea de-a 11-a ediție a Școlii Române de Dezvoltare, întrunind peste 100 de participanți pentru discuții și ateliere cu experți din domeniul dezvoltării și al cooperării internaționale.
În perioada 26-28 iunie 2019 are loc cea de-a 11-a ediție a Școlii Române de Dezvoltare, ”From words to action: Fostering synergies for achieving the Sustainable Development Goals”.
Programul INTERREG România-Bulgaria a ajutat dezvoltarea economiilor de pe ambele maluri ale Dunării, prin promovarea comerțului transfrontalier și impulsionarea cooperării economice.
Gala Solidarității Internaționale și-a premiat câștigătorii, aleși din rândul celor care au ajutat prin proiecte sau activități la îmbunătățirea vieții persoanelor din țări în curs de dezvoltare sau la promovarea solidarității internaționale în țară.
Cu prilejul Zilei Națiunilor Unite, ministru de Externe reamintește participarea activă a României în cadrul ONU, în vederea îndeplinirii vocației sale universale de pace și cooperare.
Rilli Lappalainen, secretar general al rețelei de ONG-uri Kehys din Finlanda, a explicat pentru EurActiv ce poate face societatea civilă în contextul deținerii de către România a Președinției Consiliului UE, din prima jumătate a anului 2019.
Ministrul delegat pentru Afaceri Europene susține că România trebuie să profite de vizibilitatea mare pe care o va avea în timpul deținerii Președinției Consiliului UE pentru a-și îmbunătăți imaginea în Europa, dar și în lume.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.