China sărbătorește, la Beijing, noul Drum al Mătăsii, cel mai mare program de dezvoltare de la Planul Marshall încoace. Europa și Germania sunt sceptice, dar până acum nu au făcut nimic pentru a contracara ambițiile chinezilor.
Diane este din Burundi, o țară mică, frumoasă și cu potențial de dezvoltare, după cum ea însăși mărturisește. Trăiește în Cluj de aproape cinci ani și este mediator intercultural și expert în cooperare internațională pentru dezvoltare și migrație.
Am stat de vorbă cu conf. univ. dr. Luciana Alexandra Ghica, inițiator și director al IDC despre ce înseamnă dezvoltare internațională, de ce România are nevoie să se implice din ce în ce mai mult în acest domeniu și despre inițiativele centrului.
Unul din Obiectivele Globale ale ONU pentru 2030 îl reprezintă garantarea educației de calitate și promovarea oportunităților de învățare pentru toți. Cum rămâne însă cu refugiați care și-au pierdut totul, inclusiv dreptul la educație?
Președinta FOND vorbește, într-un interviu pentru EurActiv.ro, despre experiența acumulată de organizațiile românești implicate în asistența despre dezvoltare. Natalia Budescu remarcă faptul că românii au devenit mult mai empatici în ultimii ani.
Diana Velica este o tănără doctorandă care activează în domeniul dezvoltării internaționale și al drepturilor omului. Ne-a mărturisit într-un interviu cum vede generația tânără problema politicilor de dezvoltare internaționale.
Funcționează eficient colaborarea inter-sectorială în domeniul politicilor de dezvoltare, în România? Ce rol are educația globală și cât de implicați sunt tinerii în acest domeniu ne explică într-un interviu Ștefan Cibian.
Bucureștiul trebuie să pregătească ambițios exportul experienței de tranziție, transformatoare pentru orice democrație tânără, este de părere Bianca Toma, director de programe în cadrul CRPE.
Anul acesta, de Ziua Internațională a Fericirii, personajele micuțe de culoare albastră create de Peyo contribuie la promovarea ambițioaselor Obiective de Dezvoltare Durabilă ale Agendei 2030.
Ambițioasa Agendă 2030, propusă de Națiunile Unite la finele lui 2015, reprezintă un program universal de acțiune globală în domeniul dezvoltării durabile. Care sunt însă acțiunile concrete propuse și ce obiective și-au asumat statele ONU?
A doua ediție a Galei Solidarității Internaționale a premiat nouă câștigători, reprezentanți ai ONG-urilor, instituțiilor publice, mediului academic, tineri, activiști, jurnaliști și profesori ce au promovat dezvoltarea internațională.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.