A doua ediție a Galei Solidarității Internaționale a premiat nouă câștigători, reprezentanți ai ONG-urilor, instituțiilor publice, mediului academic, tineri, activiști, jurnaliști și profesori ce au promovat dezvoltarea internațională.
Îndeplinirea obiectivului principal asumat prin Acordul de la Paris, cel de a limita încălzirea globală la 1.5° C, în loc de 2° C, contribuie fără îndoială la dezvoltarea durabilă, crearea locurilor de muncă și la avansul economiei globale.
Cartografierea specialiștilor și instituțiilor din România, cu o vastă expertiză în procesul de reformă și dezvoltare ai ultimilor 26 de ani,devine posibilă printr-un instrument online care oferă acces direct la proiecte și finanțări internaționale.
Reprezentanta Permanentă PNUD în Republica Moldova, Dafina Gercheva, îndeamnă la o implicare comună și la îndeplinirea angajamentelor incluse în Noua Agendă 2030, de către fiecare stat, prin asumarea noilor Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD).
Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP), cu sprijinul MAE, a lansat un nou apel de proiecte și activități de comunicare și advocacy în domeniul cooperării și dezvoltării. Propunerile sunt așteptate până luni, 8 august 2016.
Politologul Luciana Ghica, specializat în studii internaționale și politică comparată, ne-a vorbit într-un interviu despre cum funcționează dezvoltarea și cooperarea internațională în România.
Gerd Müller, ministrul german al cooperării și dezvoltării economice a acordat un interviu pentru Der Tagesspiele, cu ocazia International Green Week, expoziția industriilor agricole ce are loc la Berlin (Ediția 81, 15-24 ianuarie).
După un an de crize și evenimente tragice am putea rămâne ușor cu impresia că lumea se duce pe apa sâmbetei. Totuși există destule argumente că teoria nu e valabilă.
Anul 2015 a fost Anul European al Dezvoltării, primul din istoria anilor tematici ai UE care se referă la acțiuni externe ale Uniunii, nu la probleme interne. Bilanțul ultimilor 15 ani este unul bun. A nu se crede însă că lumea a scăpat de probleme.
România, donator de asistență pentru dezvoltare, o temă nouă pe care provocările regionale o aduc tot mai în față în agenda publică. Interviu cu Mirela Oprea, Secretar general ChildPact, Senior Manager World Vision Orientul Mijlociu și Europa de Est.
Războiul din Ucraina nu s-a încheiat, ba mai mult, țara trebuie să lupte acum pe un nou front: PTSD. Societatea ucraineană nu e pregătită pentru o asemenea luptă.
"Este posibil ca unele dezbateri la summitul ONU [din această lună - n.r] să fie influențate de ceea ce se întâmplă în momentul de față", a declarat Radu Podgorean, secretat de stat Ministerul Afacerilor Externe, într-un interviu pentru EurActiv.ro.
Formațiunea extremistă AUR a depus marți solicitarea pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 20-24 ianuarie, scopul fiind începerea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.