România nu are amintiri plăcute legate de cooperativele agricole. Dar tinerii agricultori și fondurile europene încep să schimbe paradigma, iar tot mai mulți fermieri aleg să se asocieze.
România a devenit cel mai mare producător de porumb din UE, dar randamentul este la jumătate față de Franța. Mai mult, mare parte din recoltă pleacă cu vaporul din țară, în loc să contribuie la crearea unor produse cu valoare adăugată ridicată.
Legislația le favorizează prin scutirea de impozite pe o perioadă de cinci ani, cu toate acestea, cooperativele agricole sunt rare. Ministerul Agriculturii a demarat deja licitația pentru consilierea a 10.000 de producători, în vederea asocierii.
Legislația favorizează cooperativele agricole și, totuși, acestea sunt rare în România. Două exemple în Ocolna, Dolj: Bostanii lui Stoican și Renașterea Cilnicu, prin proiectul Spring al Fundației PACT.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.