Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, la începutul ședinței de Guvern de joi că, potrivit datelor Comisiei Naționale de Prognoză, că produsul intern brut (PIB) al României a crescut cu aproape 50 de miliarde de euro în anul 2022, adică 4,9%.
Rata anuală a inflației a ajuns în noiembrie 2022 la 16,76%, peste nivelul prognozat, după ce în octombrie a scăzut la 15,32%, de la 15,88% în septembrie.
Banca Mondială revizuiește în scădere previziunile sale de creștere pentru China în acest an și în 2023, din cauza unor "riscuri importante" legate în principal de Covid-19 și o criză fără precdent a imobiliarului.
Premierul Nicolae Ciucă citează date ale Băncii Naționale și susține că investițiile străine directe au ajuns la un nivel record pentru primele zece luni ale acestui an.
Creșterea economiei a încetinit la 1,3% în cel de-al treilea trimestru al acestui an față de trimestrul precedent, în condițiile în care în T2 PIB a urcat cu 1,8% față de primele trei luni, informează Agerpres.
În al doilea trimestru, economia ungară a crescut cu peste șase la sută, însă, potrivit analiștilor, în lunile următoare urmează o încetinire semnificativă.
Războiul din Ucraina și inflația vor îngreuna economiile din Statele Unite, Europa și mai ales din țările cu venituri mici, amenințate cu supraîndatorarea.
Premierul Nicolae Ciucă și ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, au vorbit miercuri despre măsurile pe care Guvernul le-a luat, în ciuda crizelor pe care le traversăm.
Reformele susținute de investiții în infrastructura verde și cea digitală precum și în capitalul uman pot majora creșterea economică potențială a României, în perioada 2022-2030, la o medie de 5,2%.
Datorită unei creșteri surprinzătoare de 5,2% în primul trimestru, Comisia Europeană a îmbunătățit estimările privind evoluția economiei românești în acest an, de la 2,6% cât anticipa în luna martie până la 3,9%.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.