Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, în timpul unei vizite în județul Constanța, că nu există nicio gaură în buget și a dat asigurări ferme că nu se vor tăia salarii și nici nu se vor face concedieri în rândul bugetarilor.
Creșterea economică din China va permite evitarea unei recesiuni mondiale în 2023? După trei ani de încetinire din cauza restricțiilor anti-Covid, "economia chineză cunoaște o relansare solidă", potrivit unui raport al partidului unic.
Economia românească a crescut cu 4,8% anul trecut, iar Produsul Intern Brut în trimestrul IV 2022 a fost, în termeni reali, mai mare cu 1,1% comparativ cu trimestrul anterior, potrivit datelor semnal publicate marți de INS, citate de Agerpres.
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, la începutul ședinței de Guvern de joi că, potrivit datelor Comisiei Naționale de Prognoză, că produsul intern brut (PIB) al României a crescut cu aproape 50 de miliarde de euro în anul 2022, adică 4,9%.
Rata anuală a inflației a ajuns în noiembrie 2022 la 16,76%, peste nivelul prognozat, după ce în octombrie a scăzut la 15,32%, de la 15,88% în septembrie.
Banca Mondială revizuiește în scădere previziunile sale de creștere pentru China în acest an și în 2023, din cauza unor "riscuri importante" legate în principal de Covid-19 și o criză fără precdent a imobiliarului.
Premierul Nicolae Ciucă citează date ale Băncii Naționale și susține că investițiile străine directe au ajuns la un nivel record pentru primele zece luni ale acestui an.
Creșterea economiei a încetinit la 1,3% în cel de-al treilea trimestru al acestui an față de trimestrul precedent, în condițiile în care în T2 PIB a urcat cu 1,8% față de primele trei luni, informează Agerpres.
În al doilea trimestru, economia ungară a crescut cu peste șase la sută, însă, potrivit analiștilor, în lunile următoare urmează o încetinire semnificativă.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.