Reformele susținute de investiții în infrastructura verde și cea digitală precum și în capitalul uman pot majora creșterea economică potențială a României, în perioada 2022-2030, la o medie de 5,2%.
Datorită unei creșteri surprinzătoare de 5,2% în primul trimestru, Comisia Europeană a îmbunătățit estimările privind evoluția economiei românești în acest an, de la 2,6% cât anticipa în luna martie până la 3,9%.
Economia României este în creștere, potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INS), iar premierul Nicolae Ciucă susține că Guvernul a reușit să mențineă statistica creșterii "în cea mai mică bandă de fluctuație posibilă".
Produsul Intern Brut al României a înregistrat o creștere cu 6,5% în primul trimestru al anului, raportat la perioada similară din 2021, arată datele publicate miercuri de Institutul Național de Statistică (INS).
Economia românească ar urma să înregistreze în acest an o creștere de 2,9%, a indicat marți Banca Mondială, în raportul „Perspective Economice Globale” (Global Economic Prospects).
Produsul intern brut a crescut în primul trimestru cu 6,5% față de aceeași perioadă din 2021, arată datele semnal transmise marți de Institutul Național de Statistică.
Economia României va crește cu 2,6% în acest an, pe fondul unei inflații ridicate și a riscurilor generate de războiul din Ucraina, apreciază Comisia Europeană, care și-a redus previziunile privind creșterea din întreaga Uniune Europeană.
Comisia Națională de Strategie și Prognoză (CNSP) a revizuit în scădere cu 1,4 puncte procentuale, la 2,9% estimarea de creștere a economiei românești pentru acest an, de la 4,3% cât previziona anterior.
Creșterea economică va decelera considerabil în 2022 și 2023, în timp ce inflația va urca accelerat în prima parte a acestui an, estimează membrii Consiliului de administrație al Băncii Naționale a României.
Economia României a crescut anul trecut cu 5,6% față de 2020, an marcat serios de pandemia de COVID-19 și de lockdown, dar creșterea este sub așteptări, din cauza unei evoluții foarte slabe în ultima parte a anului.
Comisia Europeană estimează o creștere mai redusă a economiei României în acest an, după o încetinirea a avansului economic în a doua parte a anului trecut.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.