Rata anuală a inflației a crescut la 15,5% în februarie 2023, de la 15,1% în ianuarie 2023, în condițiile în care mărfurile alimentare s-au scumpit cu 22,35%, cele nealimentare cu 12,73%, iar serviciile cu 10,38%, potrivit datelor INS
Economia românească a crescut cu 4,8% anul trecut, iar Produsul Intern Brut în trimestrul IV 2022 a fost, în termeni reali, mai mare cu 1,1% comparativ cu trimestrul anterior, potrivit datelor semnal publicate marți de INS, citate de Agerpres.
Liderul PSD, Marcel Ciolacu, care se pregătește să preia conducerea Guvernului în luna mai, a declarat miercuri că tot atunci va explica "în detaliu" măsurile economice.
Președintele Camerei Deputaților, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a transmis în prima zi a sesiunii parlamentare din 2023 că social-democrații se concentrează pe redactarea unui plan de măsuri care să stopeze creșterea prețurilor și a inflației.
Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a primit și soluționat în anul 2022 un număr de 39.001 reclamații formulate de persoane fizice și juridice.
Prețurile la benzină și motorină s-au majorat în perioada 1-24 ianuarie cu peste 50 de bani, adică peste suma/litru pe care Guvernul a compensat-o pentru scurtă perioadă de timp (începând cu 30 iunie 2022).
Datele statistice europene arată cu totul altceva. La început, câteva aspecte metodologice. Încă din anii 70, a existat preocuparea de a calcula produsul intern brut al statelor astfel încât indicatorul să fie comparabil.
Prețul grâului oscilează în jurul valorilor de 280 - 285 de euro pe tonă, departe de maximul său istoric, 438 de euro pe tonă, atins la jumătatea lui mai 2022.
Croația nu va mai fi o destinație de vacanță low-cost. Introducerea monedei euro în ultima țară din Uniunea Europeană care a aderat la Zona Euro confirmă că moneda unică reprezintă o adevărată afacere pentru comercianți.
Rata anuală a inflației a scăzut la 16,4% în luna decembrie 2022, de la 16,8% în noiembrie, pe fondul scumpirii produselor alimentare cu 22,05%, mărfurilor nealimentare cu 14,95% și a serviciilor cu 9,78%, potrivit datelor INS, citate de Agerpres.
Românii care dețin mai mult de o locuință vor scoate mai mulți bani din buzunar pentru energia electrică din luna decembrie, pentru că perioada 16-31 decembrie 2022 nu este acoperită de ordonanța de urgență dată pe final de an, atrage atenția USR.
Înainte de inflație, lista era semnificativ mai lungă. Deși nu veți face prea multe cumpărături în țările occidentale, în cele din Est puteți chiar mânca pe săturate, scrie publicația croată Jutarnji.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.