Marco Buschmann a declarat pentru Deutsche Welle că Germania adună dovezi contra lui Putin și a altora pentru a fi acuzați de crime de război. A fost deschisă o anchetă structurală pentru a colecta dovezi în războiul de agresiune al Rusiei.
Pentru a contribui la tragerea la răspundere a autorilor crimelor comise în Ucraina, Consiliul a adoptat noi norme care permit Eurojustului să păstreze, să analizeze și să depoziteze probe referitoare la principalele crime internaționale.
Este vorba despre un șef de divizie în vârstă de 21 de ani, care a împușcat cu un kalașnikov un civil de 62 de ani, care mergea pe bicicletă, pe lângă casa lui.
Tribunalul internațional special ar trebui să investigheze liderii și comandanții militari ruși și aliații acestora pentru crima de agresiune împotriva Ucrainei.
Președintele SUA Joe Biden l-a acuzat de comiterea unui genocid în Ucraina pe omologul său rus Vladimir Putin, pe care anterior îl numise „criminal de război”.
Rusia își va reduce radical activitatea militară în direcția Kiev și Cernihov în Ucraina, după convorbiri ruso-ucrainene "substanțiale" la Istanbul, au declarat marți negociatorii ruși.
Președintele Kosovo Hashim Thaci și alte nouă persoane au fost inculpate miercuri pentru crime de război, de către Tribunalul Special pentru Kosovo de la Haga.
Fostului lider politic al sârbilor din Bosnia, Radovan Karadzici, a fost condamnat miercuri la închisoare pe viață de către Tribunalului Penal Internațional pentru fosta Iugoslavia.
Supranumit "Măcelarul din Balcani", Mladici a fost condamnat miercuri la închisoare pe viață de Tribunalul Penal Internațional pentru fosta Iugoslavie (TPIY) în 10 din cele 11 capete de acuzare.
Mii de combatanți irakieni loiali forțelor guvernamentale comit crime de război cu armele furnizate în special de occidentali, dezvăluie organizația Amnesty International într-un raport publicat joi.
Un nou acord de încetare a focului a fost încheiat la Alep, la câteva ore după eșecul primului, iar evacuarea civililor și insurgenților a început joi. Liderii UE reuniți la Bruxelles vor proceda ca de obicei: vor condamna atrocitățile. Și atât!
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Ieri, când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage.